Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 50

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Andreas Person, Norrköping Dolphins (1)
Person brukar sällan sticka ut i matcherna, men när hans Norrköping föll i en rysare mot Södertälje i torsdags var 27-åringen på stort spelhumör och näst intill fläckfri i sitt spel: 21 poäng totalt, varav endast ett missat skott (av åtta).

 
G: Mikael Lindquist, Norrköping Dolphins (3)
Kvar sedan förra veckan. 35-årige Lindquist fortsätter visa fin form och hade ställt in bössan rätt i söndagens match mot Wetterbygden. På sina knappt 30 spelade minuter sköt Lindquist i 29 poäng, och hade dessutom sju returer och fyra assists i protokollet.

 
F: Tavarius Shine, BC Luleå (1)
24-årige Shine har varit lite upp och ner hittills under säsongen, men i derbyt mot Umeå under söndagen så var Shine planens kanske bäste spelare med bland annat 21 poäng – på 22 minuters speltid. 24-åringen satte 6/6 tvåpoängsskott och hade dessutom 3/4 på treorna.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (1)
Södertäljes 36-årige kroat är ofta bäst när det gäller så också i matchen mot Norrköping. 36-åringen spelade 33 minuter och sköt i 19 poäng, bland annat satte han samtliga tvåpoängsskott (4/4) och straffkast (5/5).

 
C/F: RT Guinn, Jämtland Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. Ny imponerade match av 37-årige Guinn i storsegern mot Köping. Guinn spelade knappt 23 minuter men hann ändå med en fin “double-double”: 18 poäng och elva returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget