Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Inför: BC Luleå-Jämtland Basket

En riktig höjdarmatch väntar i SBL under söndagskvällen när BC Luleå tar emot Jämtland Basket. Matchen ser du direkt på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 19.34!

🔥 BC Luleå – Jämtland Basket 🔥
📺 Sportkanalen / Cmore.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 25 november, kl 19.34
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Efter nästan två veckor utan match är det äntligen dags igen för BC Luleå. Under söndagen tar Luleå-laget emot Jämtland Basket i en match som dessutom tv-sänds på C More och Sportkanalen.

Det är på många sätt en sevärd match för publiken. Det är bland annat Adam Rönnqvists första match i sin gamla hemmahall sedan han bytte lag till Jämtland. Men det är också den nye amerikanske stjärnan Tristan Spurlocks debut med BC Luleå.
– Jag försöker bara bli redo. Jag försöker vara fokuserad och komma ihåg alla spel. Grabbarna gör ett jättebra jobb med att se till att jag lär mig allt så fort som möjligt, säger Tristan Spurlock.

Vad förväntar du dig av själv i den matchen?
– Jag ska bara springa igenom allt och se till att jag vet var jag ska vara. Sätta skott, vara aggressiv och vinna. Inget annat än att vinna spelar någon roll egentligen, säger Spurlock.

Den 203 centimeter långe forwarden landade i Luleå i måndags. Sedan dess har mycket handlat om att börja hitta rätt i BC Luleås grundspel. Och något som han verkligen har fattat tycke för är den osjälviska spelstilen som laget genomsyras av.
– Jag älskar det. Jag älskar hur alla springer hela tiden, så osjälviskt. Man ser sällan ett lag vara så osjälviskt. Jag vill bara lära mig vilka som är mina lägen. När jag ska göra poäng, när jag ska skjuta och det kommer med tiden. Jag anpassar mig och lär mig hela tiden.

Kan du lova oss några dunkar?
– Jag ska försöka. Jag måste få lite sömn och vänja mig vid tidsskillnaden. Om jag får lite mer sömn – då blir det dunkar.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå får tillbaka Brice Massamba efter en långdragen hjärnskakning. Däremot är Anton Kobylak-Berlgund osäker för spel på grund av en strulande fot.

Jämtland tvingas spela utan Evariste Shonganya som står över kvällens match på grund av de ryggsmärtor han spelat med de senaste veckorna.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget