Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Inför: Uppsala Basket-Köping Stars

Säsongens hittills viktigaste hemmamatch står på schemat när Uppsala Basket och Fyrishov tar emot Köping Stars under tisdagen. Här är senaste nytt!

🔥 Uppsala Basket – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 20 november, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Uppsalas nya coachduo Zlatan Hadziresic och Efongo Imbia, har nu hållit en vecka av träningar med laget och i kväll väntar det första riktiga testet när Uppsala Basket och Fyrishov tar emot Köping Stars i något av en måstematch.

Bortalaget har precis som hemmalaget haft en jobbig inledning på säsongen och står för tillfället på 2/9 i matcher vilket ger fyra poäng och en niondeplats, precis före Uppsala.

Lagen emellan blir det säsongens andra möte efter att Uppsala i den fjärde omgången och den fjärde perioden, tappat en 15-poängsledning till förlust efter förlängning, 101-92 och det är inget snack om att tisdagens match mycket väl kan bli en liknande historia.

För Uppsalas del så gäller det framför allt att hålla koll på bortalagets Aleksa Solevic, Niklas Larsson och Desmond Hubert, för att nämna några. Om man ska välja någon ur mängden, som så här långt under säsongen har imponerat allra mest, så måste man nog ändå välja Aleksa Solevic. Den snabbe guarden har haft en minst sagt, stark inledning på säsongen och snittar 16.8 poäng, 7.1 assists och 5.6 returer.

Sedan den föregående matchen lagen emellan har bortalaget dessutom breddat till truppen med amerikanen Devin Sibley och spanjoren Juan Cabot som har visat sig vara nyttiga och framför allt offensiva hot.

Ett glädjebesked för Uppsala Basket är att Eric Katenda, efter ett par veckors skadeuppehåll nu är skadefri och redo för spel.

Text: Uppsala Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala får som sagt tillbaka Eric Katenda. Däremot saknas Nathan Dawit och eventuellt Nemanja Jovanovic som dras med en svårhanterlig förkylning.

Köping saknar långtidsskadade Ronnie Boggs och eventuellt Sebastian Lindqvist.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget