Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 47

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Xavier Cannefax, Uppsala Basket (2)
29-årige Cannefax visade ännu en gång hur värdefull han är för sitt Uppsala. Det blev visserligen en klar förlust för Uppsala mot Luleå, men Cannefax 28 poäng går inte obemärkt förbi, dessutom noterades han för sex returer och fem assists.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. 24-åringen var bäst på planen när Borås slog Wetterbygden med 95-74. Tyus satte bland annat sex stycken trepoängare – totalt 26 poäng.

 
F: Auston Barnes, Södertälje Kings (2)
Södertälje och Auston Barnes går från klarhet till klarhet för tillfället. I förlängningsrysaren mot Nässjö stod 26-åringen för en fin “double-double”: 24 poäng och elva returer. Följde sedan upp det med bland annat 16 poäng i torsdagens seger mot Jämtland.

 
F: Denzel Andersson, BC Luleå (1)
Det hör inte till vanligheterna men i Luleås seger mot Uppsala stod 22-årige Andersson för en “triple-double”: elva poäng, elva returer och tio assists. Dessutom hela fyra blockade skott och tre steals!

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (2)
27-årige Ruffin stod för en riktig monsterinsats i matchen mot Södertälje förra måndagen. Ruffin sköt inte bara i 25 poäng utan slet även ner hela 17 returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget