Fotograf: Bildbyrån

Inför: Södertälje Kings-Jämtland Basket

Fyra raka bortamatcher för Södertälje Kings har givit lika många vinster. Under torsdagskvällen är det dags för match i Täljehallen igen – mot topplaget Jämtland Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Södertälje Kings – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Torsdag 15 november, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Ett formstarkt Jämtland kommer för att ta sin tionde seger för säsongen, men det vill Södertälje också göra, ta den tionde segern alltså. Noterbart är då att Jämtland förlorat tre matcher – Södertälje bara en. Jämtland slog Borås senast och gjorde 30 poäng eller mer i tre av matchens perioder, så detta blir en utmaning.
– Det handlar om defence, försvaret är det vi måste fokusera på. Sen får det offensiva spelet komma ur det, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs inför kvällens match.

Södertälje stod för en stark vändning nere i Nässjö i måndags, då ett underläge på 16 poäng hämtades in i den sista perioden och där det sen blev vinst efter förlängning. Detta trots att varken Martin Pahlmblad eller Eric Garcia var med. Däremot gjorde Adam Ramstedt come-back, efter sin utflykt till Ungern.

Adam får en utmaning i det färgade området i form av Evariste Shonganya – kongolesen som snittar drygt 12 returer och som har visat tvivlare att han verkligen har något att tillföra SBL och Jämtland.

Torsdag kväll kan bli en stor kväll för Mario Blazevic, som kan göra sin 100:e match för Södertälje Kings. Han debuterade redan 2011 och kan nu alltså nå denna milstolpe.

Jämtland och Södertälje har mötts en gång den här säsongen och då vann Södertälje med 100-95 uppe i Östersund. Men avgörandet kom inte förrän i sluminuten, genom William Magarity. Med 58 sekunder kvar sköt han i en trea, som gav Södertälje 95-91 och när sen Adam Rönnqvist missade sitt skott och Eric Adams tog returen så var saken klar.

En annan Södertälje-spelare som var högst bidragande till den där vinsten var Martin Pahlmblad som gjorde 27 poäng. Senast var han krasslig och kunde inte vara med, nu lär hans skytte behövas. Tränare Degernäs har gott hopp om att få med sin kapten i torsdagsmatchen och säger att det finns lite hopp att även Eric Garcia kan vara med.

Text: Södertälje Kings
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje hoppas få tillbaka Eric Garcia efter skada. Lagkaptenen Martin Pahlmblad ska vara redo efter sjukdom.

Jämtland väntas mönstra bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget