Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Gaddefors skadad – missar EM-kvalmatchen mot Vitryssland

Viktor Gaddefors har skadat sig och kommer inte att kunna spela när herrlandslaget tar sig an Vitryssland på hemmaplan i Uppsala. Någon ersättare kommer inte att kallas in.

– Viktor har ådragit sig en muskelskada i framsida lår. Vi har tillsammans med hans klubb lagt upp en rehabiliteringsplan och vi kommer följa Viktor noga, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi.

Den yngre av bröderna Gaddefors har varit en av Sveriges ledande spelare både under VM-kvalet och mot Danmark i den första EM-kvalmatchen, med sin uppoffrande spelstil och energi. Mot Danmark stod han dessutom för 17 poäng, 10 returer och 4 assists.

Landslagsledningen har bestämt sig för att inte kalla in någon av reserverna, utan inleder förberedelserna inför EM-kvalmatchen mot Vitryssland med 15 spelare på plats i Uppsala. Och Viktor själv kommer också vara på plats för att stötta sina lagkamrater.
– Tråkigt för Viktor och laget, men detta är något vi måste kunna hantera. Det känns verkligen bra att Viktor ändå kommer att vara med laget under samlingen, för att från sidan hjälpa till att sprida det där modet och fighter-andan som vi vant oss att få av honom, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Förutsättningar EM-kval
Sverige spelar förkval för kvalificera sig till EM-kvalet. Länderna möts i dubbelmöten under tre fönster (september, november och februari). Ettan i gruppen går vidare direkt till det stora EM-kvalet 2019. Tvåan och trean får ytterligare en chans att kvala sig in i augusti 2019.

Sveriges kommande EM-kvalmatcher: 29 november Vitryssland (hemma), 21 februari Danmark (hemma), 24 februari Vitryssland (borta).

LÄS MER: Truppen till herrlandslagets EM-kval uttagen

(Denna text är till stor del ett pressmeddelande från Svenska Basketbollförbundet)

Dela inlägget