Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 46

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Adam Rönnqvist, Jämtland Basket (1)
Nyförvärvet från Luleå börjar så sakteliga hitta rätt i Jämtlandslinnet. I söndagens poängfest mot Borås stod 28-årige Rönnqvist för 25 poäng, hans högsta notering hittills under säsongen. Dessutom sex returer och sju assists i protokollet.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (1)
24-åringen fortsätter visa fina siffror i match efter match för sitt Borås. I segern mot Umeå blev det bland annat 31 poäng för den amerikanske guarden, som även sköt i 17 poäng (dessutom elva returer och sju assists) i söndagens tv-match mot Jämtland.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. Det råder ingen tvekan om att 26-årige Nordström är livsviktig för sitt Uppsala Basket. Mot Södertälje i tisdags hade Nordström inte sin vassaste dag offensivt (13 poäng), men noterades för smått osannolika 21 returer. I fredags mot Norrköping blev det 28 poäng, fem returer och sex assists.

 
F/C: RT. Guinn, Jämtland Basket (1)
Jämtland hade en tuff vecka med tre matcher på sex dagar, men det blev tre segrar och detta mycket tack vare 37-årige Guinn som leder laget på ett föredömligt sätt. Inledde med 10 poäng mot Wetterbygden för att sedan skjuta i 17 respektive 21 poäng mot Umeå och Borås.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (2)
Grym match av 39-årige Kjellbom mot Uppsala i fredags. Kjellbom satte inte bara 28 poäng utan slet även ner elva returer och blockade tre skott – allt på knappt 22 minuters speltid!

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget