Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Umeå värvar fransman

Umeå BSKT breddar truppen. Idag blev det klart att fransmannen Sade Aded Hussein ansluter till ligasjuan.
– Det betyder mycket, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson om nyförvärvet.

Under torsdagen meddelade Umeå att den 25-årige forwarden/centern Sade Aded Hussein är klar för klubben. 25-åringen mäter 209 centimeter och kommer närmast från den franska klubben Saint-Chamond där han hade ett kortare avtal som gick ut nu i början på november. Förra säsongen spelade Sade Aded Hussein tillsammans med Umeå-spelaren Omar Krayem i Le Havre där han snittade fem poäng och tre returer.
– Det betyder mycket, Egal (Saleman) och André (Nilsson) har fått gå onödigt tunga minuter och Devon (Williams) har inte riktigt kommit igång lika fort som vi trott och förväntat oss, säger Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Fransmannen kommer gå in i laget redan i fredagens hemmamatch mot Jämtland Basket.

Dela inlägget