Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 44

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Corban Collins, BC Luleå (2)
Kvar sedan förra veckan. Luleås 24-årige stjärnguard fortsätter levererar högoktaniga siffror i match efter match. I lördagens seger borta mot Södertälje blev det hela 37 poäng för amerikanen – nytt säsongsrekord, dessutom åtta assists.

 
G: Martin Pahlmblad, Södertälje Kings (1)
32-årige Pahlmblad tar ett stort ansvar i Södertälje den här säsongen, skjuter mycket och bra. I den knappa förlusten mot Luleå i helgen satte Pahlmblad 28 poäng.

 
F: Christopher Dunston, Wetterbygden Stars (2)
Dunston försökte och gjorde det riktigt bra mot regerande mästarna Norrköping, men trots bland annat 21 poäng och sju returer från 24-åringens händer, så blev det förlust för nykomlingen.

 
F: Auston Barnes, Södertälje Kings (1)
Barnes visar gryende form och kommer bli mycket viktig för sitt Södertälje i jakten på ett nytt SM-tecken i vår. Mot Luleå i lördags blev det bland annat 21 poäng för 26-åringen.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (1)
27-årige Ruffin gjorde sin klart främsta insats för säsongen borta Jämtland. Men trots hela 28 poäng och nio returer av Ruffin blev det förlust för Nässjö (101-93).

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget