Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-BC Luleå

I eftermiddag möts Södertälje Kings och BC Luleå för första gången under säsongen, i Täljehallen. De två senaste säsongerna har Södertälje slagits ur slutspelet av just Luleå. Här är senaste nytt!

🔥 Södertälje Kings – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 27 oktober, kl 15.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Den här säsongen har Södertälje behållit en kärna av nyckelspelare till skillnad från Luleå, som har förlorat flera viktiga spelare.
– Vi har en bra kontinuitet och fantastisk rutin i många olika spelare. Det gör mitt jobb mycket enklare också när det är så här tidigt på säsongen. De sätter en viss standard, både på och utanför planen och deras mål är att vi ska vara med där uppe i toppen. Det smittar självklart av sig till resten av gruppen, när de mer rutinerade spelarna Alex (Lindqvist), Martin (Pahlmblad) och Bizi (Toni Bizaca) visar framfötterna. Sen är det många steg som vi måste ta för att visa att vi kan vara med där uppe i toppen, säger Södertälje-tränaren Ludde Degernäs.

Luleå har blivit av med den tongivande trion Brandon Rozzell, Quinton Upshur och Yannick Anzuluni. Detsamma gäller Adam Rönnqvist, numera i Jämtland Basket och Anton Saks, som har återvänt till moderklubben och förra säsongens SM-vinnare Norrköping Dolphins. Värdiga ersättare har dock tillkommit i form av den amerikanske guarden Corbin Collins, som hittills har snittat 20.5 poäng per match, den brittiske forwarden och landslagsspelaren Robert Gilchrist, 7.0 returer, samt den före detta kingsspelaren Thomas Massamba, 6.8 assists. Förutom Collins har Luleå också värvat ytterligare två amerikanska importer: Tavarius Shine, som kommer från collegespel i Oklahoma State University och 206 centimeter långe Alexander Marcus, som har spelat i den australiensiska andraligan och NBA-utvecklingslaget Austin Spurs.
– De har bytt en stor del av laget inför den här säsongen, men de spelarna de har fått in är det väldigt stor kvalitet på. Sen har de ju även värvat Thomas Massamba, så det finns bra kvalitet över hela golvet för dem. Det är för tidigt på säsongen för att göra en hundraprocentig analys, men de vill ju spela sitt motionspel, sitt snabba spel. Med Thomas Massamba blir det lite mer set plays jämfört med hur det har varit tidigare. Corbin ser spännande ut, Alexander, Shine och Gilchrist, det är starkt av dem att vinna fyra raka, de två senaste med Brice Massamba och Denzel (Andersson) borta (båda hjärnskakning), det betyder att det finns stor kvalitet på de där lirarna, säger Degernäs och berättar vad som blir viktigt idag:
– Vi måste fortsätta ha farten i anfallet, fortsätta spela vårt aggressiva försvar så att vi kan få breaks. Vi sköt lite sämre mot Umeå procentmässigt, sen tycker jag att vi får bra skott, det är skillnad om man inte får det. Vi måste fortsätta spela snabbt och springa golvet, spela osjälvisk basket och få de här skotten och attackerna.

Luleå och Södertälje har vunnit fyra respektive fem matcher i rad och får nu möjlighet att testa formen mot varandra. Båda lagen har varit skade- och sjukdomsdrabbade, men nu är Södertälje fulltaligt om än inte hundraprocentigt återställt och får klara sig utan William Magarity, som numera spelar i kroatiska KK Zadar.
– För mig är det väldigt viktigt att vi önskar William lycka till. Det är väl mest att det är en fin kille och underbar människa som har lämnat oss, men jag känner mig ganska bekväm med att vi ska kunna fylla luckan med de spelarna vi har, och sen tittar vi på en ny spelare. Jag känner just nu att jag inte har jättebråttom i rekryteringen, både jag och Robban (Andersson, klubbdirektör) kollar på olika alternativ, vi känner oss väldigt trygga med den gruppen vi har här i dag. Det är väldigt viktigt att den spelare som kommer in matchar våran gruppkemi, har bra karaktär och självklart någon spetskvalitet som kan hjälpa till att vinna matcher.

– Vi har haft lite problem med skador och sjukdomar på Bizi och Scottie (Eric Adams), det är väldigt starkt av gruppen att kunna hantera det under den här tiden. Skönt att de är på väg tillbaka, de spelade lite limiterade minuter men hjälpte laget bra. Resten av grabbarna har dragit ett fantastiskt lass. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra mot Luleå, det är en av favoriterna inför säsongen tillsammans med Norrköping, det är viktigt för oss att se var vi står, berättar Degernäs och uppmanar till ett besök i Täljehallen:
– Det är en bra värdemätare här på lördag mot Luleå. Jag hoppas att det kommer mycket folk och fyller hallen, det är självklart att det är en speciell match när Luleå kommer på besök. Det är alltid rivalitet mellan lagen och det kommer vara två lag som fajtas och spelar bra basket, det kommer nog bli en väldigt rolig match att titta på.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

***
Här kan du se det senaste avsnittet av BC Luleås studioprogram “Studio 19:04”


 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje fick tillbaka både Toni Bizaca och Eric Adams från sjukdom senast.

Det är i skrivande stund oklart ifall Luleå får tillbaka Brice Massamba och Denzel Andersson som båda missat de senaste matcherna på grund av hjärnskakning.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget