Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 43

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Corban Collins, BC Luleå (1)
Efter en lite svajig inledning på säsongen så har 24-årige Collins nu kommit igång rejält i Luleå-linnet. Inledde veckan med 28 poäng i segermatchen mot Jämtland i måndags, och upprepade det emot Borås i söndags.

 
G: Xavier Cannefax, Uppsala Basket (1)
29-årige Cannefax stod för en riktigt bra match mot Wetterbygden i fredags. Men trots hans 32 poäng blev det förlust för Uppsala. I tisdagens seger mot Nässjö blev det 20 poäng för den amerikanske guarden.

 
F: Egal Saleman, Umeå BSKT (1)
30 år gammal går Saleman mot sin kanske bästa säsong någonsin i SBL? Snittar så här långt 18.4 poäng per match och toppade det med hela 32 poäng och nio returer i fredagens bortaseger mot Nässjö.

 
F: Michael Moore, Borås Basket (2)
Säsongens andra utnämning för 24-årige Moore som var på stort spelhumör i tisdagens seger mot Norrköping. Moore sköt då i 27 poäng och hade dessutom sex returer i protokollet. I söndagens bortamatch mot Luleå blev det 16 poäng för 24-åringen.

 
C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (2)
Två “double-double” förra veckan för Jämtlands 26-årige centertank. Inledde veckan med 13 poäng och 13 returer i förlusten mot Luleå. Följde sedan upp det med 25+12 i segern mot Köping i lördags.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget