Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Umeå BSKT

Obesegrade Södertälje Kings går för sin femte raka seger när Umeå BSKT kommer på besök under söndagen. Här är senaste nytt!

🔥 Södertälje Kings – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 21 oktober, kl 15.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Södertälje Kings, utan William Magarity och med frågetecken kring Toni Bizaca och Eric Adams, utmanas av ett “nytt” Umeå BSKT.

Det nya med Umeå är att laget tagit sina två första segrar och att Omar Krayem är tillbaka. Han har skrvit ett kontrakt som gäller match-för-match. Krayem inledde sin sejour i Umeå med att skjuta i 24 poäng, och hade uppenbarligen en postv inverkan på laget.
– Umeå är ett helt annat lag med Omar Krayem än utan Omar Krayem – så är det bara, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

För Södertälje finns det ett annat stort hot – i dubbel bemärkelse – i form av centern André Nilsson. 209 centimeter och 115 kilo att hålla redan på under korgarna, nu när William Magarity har flyttat och Eric Adams kanske inte heller kan medverka. Att stoppa bolleveransen in under korgen torde finnas med när Södertälje pratar “game-plan”. Varken Auston Barnes eller Alexander Lindqvist var ju inte bekväma i rollen som femma senast mot Wetterbygden.

Ludwig Degernäs och hans assisterande kommer säkert att hitta den optimala läsningen för Södertälje till den här matchen, men sen……Eric Adams måste komma i spel igen. Södertälje kommer till matchen med fyra vinster och ingen förlust. Observera då att inget annat lag har färre än två förluster.

Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg inför dagens match:
– De har tappat en del spelare och haft mycket strul med folk som är skadade eller sjuka, så det är svårt att veta exakt vilka som spelar. men vi förbereder oss brett och fokuserar mest på vårt eget inför denna match. Vi gillar att hålla det enkelt.

Text: Södertälje Kings
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje har fortsatt frågetecken för Toni Bizaca och Eric Adams som missat de senaste matcherna.

Umeå ställer upp med samma lag som slog Nässjö i fredags.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget