Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Inför: Jämtland Basket-Södertälje Kings

Efter gårdagens fyra matcher så återstår en match i SBL denna vecka. I Östersund tar obesegrade Jämtland Basket emot topplaget Södertälje Kings. Här är senaste nytt!

🔥 Jämtland Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 6 oktober, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Obesegrade Jämtland på bortaplan är nästa uppgift för Södertälje Kings – på lördag kväll. Det blir ett test på hur bra Kings är just nu.

Ett av nyförvärven i årets upplaga av Kings är William Magarity, som hämtats från collegespel borta i USA. Senast med Davidson en skola som sett Stephen Curry som elev – en mindre skola i en mindre ort lite utanför Charlotte i North Carolina. Skillnaden är inte alls stor, jämfört med Södertälje.
– Det var en stad där folk vet vem man är. Jag har varit så mycket i Södertälje att jag känner mig hemma här, det här blir en bra start på min karriär, säger William.

Han kommer lätt ihåg sin bästa match under collegetiden. Inte så konstigt eftersom det var den sista – mot Kentucky.
– Vi hade ett bra lag med både unga och äldre spelare och efter jul fick vi till det och kunde vinna konferensen. Vi nådde en nivå som nog ingen hade trott och ställdes alltså mot Kentucky. Folk vet att Kentucky är en skola med unga talanger, som har siktet inställt på NBA. Vi spelade bra men förlorade, men det var kul att vara på en så hög nivå. Jag tror jag gjorde 12 poäng och tog 10 returer, minns William.

Precis som många som börjar spela basket har William en dröm om att en gång spela i NBA.
– Den drömmen kommer aldrig att dö. Jag vill nå så långt och högt jag kan och det kämpar jag för varje dag. Men närmast är det SM-guld med Kings som gäller.

Nu har han Täljehallen som sin hemmahall och ser då pappa Bills tröja i taket om han tittar upp.
– Det är kul förstås – jag var faktiskt på plats när tröjan hissades upp. Men när man ska tävla då spelar sånt där ingen roll.

Om årets upplaga av Kings säger William Magarity så här:
– Coach Degernäs har pressat oss varje dag för att laget ska få den identitet som är så viktig för ett lag. Motståndarna blir skrämda av att komma hit och möta oss i Täljehallen. När tåget rullar kan ingenting stoppa oss.

I Jämtlandsmatchen ställs William mot killen som ser ut att kunna bli årets returkung, kongolesen Evariste Shongayna. I sina tre matcher så här långt har han rivit ner 19, 15 och 14 returer. I den senaste matchen mot Borås var det dock lite si och så med skyttet – 7 av 17. Men det var en match i högt tempo och som sagt mot Borås, ett av årets favoritlag på förhand.
– Jag har inte sett honom spela, men jag har hört om honom. Vi måste “boxa ut” och låta honom få jobba hårt för att komma åt bollen. Blir det jobbet för det mesta hårt, brukar flytet utebli, säger William Magarity.

Men Jämtland är absolut inte bara denne center. Guarden Teyvon Myers har visat sig vara bra på många saker och även om Nicholas Paulos kanske inte är nån “glänsare”, så är han högproocentig i det han gör. Dessutom finns där några lovande ungdomar som väl fyller sin plats. Skulle det sen inte räcka, så får de väl ge bollen till spelaren med nr 1 på tröjan – Adam Rönnqvist. Hans skytte kan ju sänka vilket SBL-lag som helst en bra dag, det vet vi från hans tid i Luleå.

Först Jämtland borta och därefter Borås hemma. Två riktigt svåra matcher efter varandra väntar nu för Kings.
– Det spelar ingen roll vilka vi möter eller när vi möter dem. Vi måste vara redo mot alla lag och hela tiden. Se hur det såg ut mot Uppsala. Vi tappade och direkt gjorde de 13-3 på oss. Hela laget måste hålla nivån hela tiden, säger William Magarity.

Text: Södertälje Kings
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland se ut att mönstra bästa möjliga lag.

Södertälje saknar skadade Valter Lindström.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget