Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Inför: Norrköping Dolphins-Uppsala Basket

Efter två stora förluster mot starkt motstånd väntar under tisdagskvällen de regerande svenska mästarna Norrköping Dolphins för Uppsala Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Norrköping Dolphins – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL, omgång 3
📆 Tisdag 2 oktober, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins säsong började lite överraskande med en förlust mot ett starkt Nässjö Basket. Säsongens SBL har ju verkligen inletts på ett intressant sätt där bland annat förra säsongens finalister BC Luleå gått på en mina mot båda nykomlingarna Wetterbygden och Köping samtidigt som man kört över Dolphins fredagsmotståndare Nässjö med 28 poäng.

Uppsala Basket har haft det tufft med laget under en längre tid och inledningen av SBL kunde ha börjat bättre. De två första matcherna som spelats mot Borås Basket och Södertälje Kings har slutat i riktigt stora och tunga förluster och nu ställs man alltså mot ligafavoriten Dolphins i Stadium Arena. Kvar från förra året är bara Philip Ejenstam och ikonen Axel Nordström som gör sin tionde ligasäsong för klubben. Som tränare har Kevin Gaines ersatts av Jens Tillman som kom till klubben från ett gästspel i Ungern. Från ett hemmastarkt Dolphins sida kan man bara hoppas att Nässjö-matchen bara var ett ”olycksfall i arbetet” och att man nu landat så att man kan bjuda publiken på en seger mot Uppsala.
– Efter analysen av matchen i Nässjö i fredags har vi lagt den lilla tid som finns tillgänglig till att förbereda oss för matchen mot Uppsala imorgon tisdag. Uppsala har ett nästan helt nytt lag med ett nytt tänk där det finns många intressanta spelare. Vi måste fokusera på att göra vissa saker bättre än förra matchen och på det sättet vara bättre än vi var i premiären. Vi hoppas på mycket folk som vi kan erbjuda underhållande basket och att vi tillsammans kan ro hem den första vinsten för säsongen, säger hemmalagets tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar fortsatt Johnell Smith som är borta minst en månad till.

Det är fortfarande oklart ifall Uppsala hinner få nye amerikanen Xavier Cannefax spelklar. Dessutom saknades Nathan Dawit i söndagens match mot Södertälje. Dawit lär dock finnas med mot Norrköping.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget