Fotograf: FIBA Europe

Inför: Södertälje Kings-Uppsala Basket

Under söndagen kliver Södertälje Kings in i årets SBL-säsong. På besök kommer Uppsala Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Södertälje Kings – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL, omgång 2
📆 Söndag 30 september, kl 16.34
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Brutal förlust och grusade förhoppningar om vidare spel i FIBA Europe cup i onsdags. Idag söndag kommer Uppsala till Täljehallen så nu gäller det för Kings att ladda om. Det är alltså Uppsala som står för motståndet när Kings gör säongspremiär i SBL. Ett Uppsala som fick storstryk i sin premiärmatch borta mot Borås. 83-113 skrevs slutsiffrorna i den poängrika matchen.

Vi var inte redo betonade coach Ludde Degernäs efter förlusten mot Ironi Ness Ziona. Då kan man väl utgå från att det inte händer igen i uppsalamatchen.

Uppsala har nu Jens Tillman som coach – Telges förre guldcoach. Han är definitivt värd en applåd i Telgehallen när han kommer.

Uppsala kommer till spel med två franska kusiner i laget: Guarden Davy Baltrus och centern Eric Katenda. Den senare är 208 cm lång, väger 115 kg och har collegespel med Notre Dame på meritlistan. I matchen mot Borås sköt han i 21 poäng (9/15 skott) men tog trots sin längd bara fem returer.

I Borås-matchen visade den hängivne kämpen Axel Nordström att han är ett hot även den här säsongen och nyförvärvet i Uppsala, Nathan Dawit, kan forfarande skjuta i bollar. Men man ska nog inte stirra sig blind på de stora förlustsiffrorna, för om Uppsala får sin USA-importerade guard Xavier Cannefax spelklar, så torde lagets slagkraft öka och dessutom förbättras väl rotationen i laget.

Härliga uppgörelser under korgarna mellan Katenda och William Magarity kan publiken se fram emot. Magarity som var bra mot israelerna i onsdags. Satte 15 poäng och tog 11 returer och detta mot starkt motstånd.

Magarity en av de nya i laget, men många viktiga spelare finns kvar den här säsongen och det gör coach Ludvig Degernäs också. Till sin hjälp har han Bernat Elias och Ilias Agathangelidis.

Landslagsspelarna Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist och Valter Lindström finns kvar hos Kings liksom Toni Bizaca och Auston Barnes. En stark kvartett.

Nu gäller det för de nya USA-importerna att visa att de håller måttet i SBL. Coach Ludde har ju sagt att han är nöjd med truppen, men det är nu det gäller. Eric Garcia point guard och insidespelaren Eric Adams ska visa att de har kvalitéer som kan göra Kings till ett topplag i år också.

Text: Södertälje Kings

***
Ny och tuff utmaning väntar när Uppsala Basket under söndagen beger sig till Täljehallen för säsongens andra omgång.

Efter den tunga premiärförlusten mot Borås, som ändå lovar mer och hade en del ljusglimtar, så beger sig Uppsala Basket under söndagen till Täljehallen för att ta sig an Södertälje Kings. En på förhand lika tuff match som den laget gjorde mot Borås.

Ett Södertälje Kings som närmast kommer från spel i FIBA Europe Cup, där man ställdes mot israeliska Ironi Ness Ziona. Efter två tuffa matcher så tog i onsdags, Europa-äventyret slut och laget får därmed sikta in sig på morgondagens SBL-premiär, tillika hemmapremiär mot Uppsala Basket. Landslagsspelarna Valter Lindström, Alexander Lindqvist och Martin Pahlmblad är kvar från föregående säsongs trupp, och så även Toni Bizaca, samt amerikanen Auston Barnes. Lägg dessutom till amerikanerna Eric Adams, den blixtsnabbe Eric Garcia och svensken, William Magarity, så förstår man att coach Ludwig Degernäs har ett starkt lag till förtroende. Ett lag som vi mycket väl kan räkna in som en av säsongens guldfavoriter.

Onsdagens premiärmatch var som sagt ingen dans på rosor för Uppsala Baskets del. Laget har haft en småstrulig försäsong och det märktes fram för allt i försvarsspelet, där Borås tilläts göra 113 poäng – ofta genom öppna treor. Det fanns dock bitar att ta med sig.

1. 83 poäng går inte av för hackor och offensiven såg stundtals vass ut, i en match där fram för allt Nathan Dawit, Eric Katenda och Axel Nordström imponerade i det offensiva spelet.

2. Trots tidigt och stort underläge, så lyckades laget ta sig in i matchen igen och fick som mest ner underläget i 10 innan orken tog ut sin rätt. Det är ett tecken på lagmoral.

Text: Uppsala Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje har inga skador eller sjukdomar inrapporterade.

Uppsala ser ut att ställa upp med samma lag som i premiären mot Borås.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget