Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Inför: BC Luleå-Nässjö Basket

Under tisdagskvällen kliver Nässjö Basket in i SBL-säsongen 2018/2019. Man gör det mot tuffast (?) möjliga motstånd – BC Luleå på bortaplan. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 BC Luleå – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL, omgång 1
📆 Tisdag 25 september, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Premiärförlusten mot Wetterbygden Stars blev en tuff smäll för BC Luleå. Nu ska ledaren Thomas Massamba se till att Luleålaget kommer på rätt köl.
– Det är väldigt viktigt, säger han.

Den gångna fredagens hemmapremiär är historia. Det blev förlust med 77-88 mot nykomlingen Wetterbygden Stars och ett uppvaknande för BC Luleå.
– Det blev en väckarklocka. Framför allt för mig som ska vara ledare i det här laget. Jag hade inte det ‘pacet’ som coachen ville att jag skulle ha. Det är jag som sätter tonen för det här laget och det gjorde jag inte riktigt i början. Jag gjorde det i andra och fjärde perioden men då var det redan för sent. De hade fått lite självförtroende och satte tuffa skott, säger guarden Thomas Massamba.

Men redan i kväll får BC Luleå möjligheten att visa hemmafansen i Luleå Energi Arena vad laget går för. Framför allt vill Massamba se ett högre tempo i anfall och aggressivare försvarsspel.
– Vi måste börja starkare och spela bättre i den här matchen. Vi hade bara sju eller sex träningar tillsammans innan den förra matchen. Nu har vi fått in några ‘reps’ i försvaret som vi tyckte var väldigt dåligt. Jag har också börjat komma in i att pusha bollen och spela lite snabbare, säger Massamba.

Vad vill du se från laget mot Nässjö?
– Jag vill se att vi kämpar. Vi måste lära oss att det här är vårt hem och ingen ska komma hit och tro att de ska ha en chans att vinna”.

Även Nässjö Basket har många nya spelare i truppen. Framför allt på importplatserna. Däremot har Smålandslaget fått in en nygammal nyckelspelare i form av insidebjässen Dartaye Ruffin som återigen kommer att ha en viktig roll.
– Vi vet att de har (Dartaye) Ruffin som är väldigt tuff under korgen. De har amerikanska guards som atletiska, snabba och skapar sina egna skott. En pointguard från Argentina med italienskt pass. Han är en veteran som styr och ställer laget.

Hur viktigt är det att få visa för hemmafansen vad ni går för?
– Det är väldigt viktigt. Vi vill ha dem kommandes hit och vi kan bara göra det när vi vinner och spelar bra basket.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***

Då är det äntligen dags för SBL 2018/2019 att starta.

För Nässjös del börjar det med en tuff bortamatch mot fjolårets tvåa Luleå. Luleå borta är alltid en svår bortamatch och inte lär det bli enklare när Luleå startade med att förlora hemma mot nykomlingen Wetterbygden. Ett revanschsuget Luleå väntar Nässjö på tisdagskvällen.

Luleå har bytt ut sin amerikanska trio till årets säsong och mest har det talats om Corbin Collins, en mycket kraftfull guard. Luleå har också värvat landslagsguarden Thomas Massamba och dessa två tillsammans bildar en stabil bakplan.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med full trupp.

I Nässjö är Abdou Medjedoub inte klar för spel och det finns också frågetecken för Kristian Heder Ternell.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget