Fotograf: Montage

Uppsala knyter till sig två talanger

Kontraktsskrivandet i Uppsala Basket är i full fart. Senast in i truppen är 20-årige William Eriksson-Hansson och 22-årige Oskar Granat. Två unga talanger med mycket ljus tid framför sig.

William Eriksson-Hansson är en 185 centimeter lång guard och har BK Vråken som moderklubb, men har sedan säsongen 2014/2015 spelat för BG Luleå i basketettan. Under framförallt de två senaste säsongerna har William imponerat stort och på sina 33 minuters speltid per match, snittat 10.2 poäng, fem assists och fyra returer. Det tåls även att nämnas att William även har fem P16-landskamper i bagaget.

22-årige Oskar Granat är född och uppvuxen i Sundsvall och är precis som William, en 185 centimeter lång guard. Oskar har huserat i sin hemstad och har under sin basketkarriär spelat i Orongo Dragons, såväl som Sundsvall Dragons innan klubben gick i konkurs. Under hans sista säsong i Orongo Dragons snittade Oskar på sina 25 minuters speltid, 8.5 poäng, 3.5 returer och 6.8 assists. Därefter begav det sig till Norge och Gimle Basketballklubb i den norska högstaligan. Precis som William, har även Oskar gjort P15-landskamper. Tre till antalet.
– Jag är otroligt glad över att få hit två unga talanger av William och Oskars kaliber. De går en ljus framtid till mötes och jag ser verkligen fram emot att se dem i det röda linnet, säger Uppsalas klubbdirektör Johan Immelgård.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

Dela inlägget