Fotograf: Mattias Björlevik/609 Foto | Media

Thuresson gör Borås-truppen komplett

Siste man in i Borås Basket är den numera återställde Daniel Thuresson. Den 20-årige guarden fick förra säsongen helt förstörd av ljumsk- och bäckenskador och medverkade inte i en enda match.

Daniel Thuresson skadade sig för exakt ett år sedan. Då handlade det om en inflammerad ljumske. Den skadan slog han upp tre gånger innan det även blev en inflammation i bäckenet. Tillsammans med läkare togs beslut om operation, vilken genomfördes i slutet av februari. Sedan gick allt väldigt långsamt framåt. Men Thuresson kämpade på med rehab vecka efter vecka. Nu, i slutet av augusti, är han 90 procent återställd.
– Det har varit väldigt jobbigt mentalt eftersom det har gått så extremt långsamt. Nu känns det däremot väldigt bra och jag har kunnat träna minst en timme av varje träning de senaste veckorna. Och nu kan jag vara med i princip hela träningarna – en och en halv timme, säger Daniel Thuresson.

– Daniel Thuresson har kämpat hårt efter en lång tid av skadeproblem men ser nu ut att vara på väg tillbaka på riktigt. Han är fortfarande väldigt ung och har en stor utvecklingspotential. Daniels försvarsspel, basket-IQ och hans förmåga att attackera korgen är några av hans främsta styrkor, säger Borås Baskets assisterande tränare Henrik Carlsson.

I och med kontraktsskrivningen med Daniel Thuresson så är Borås Baskets trupp inför säsongen 2018/2019 helt komplett.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget