Fotograf: Montage

Spanjor klar för Nässjö

Nässjö Basket kan nu presentera ytterligare en spelare till årets ligatrupp. Spanjoren Tomás Fernandez har i dagarna skrivit på ett ettårskontrakt med Smålandsklubben.

Tomás Fernandez är en 26-årig powerforward/center på 204 centimeter, som närmast kommer ifrån den spanska tredjeligan LEB Silver där han i fjol spelade för Alicante och snittade drygt fem poäng per match.
– Vi sökte en spelare som kan spela både på position fyra och fem och Tomás ger oss den möjligheten då Abdou (Medjedoub) behöver en bra rehabperiod innan han åter ansluter till laget i oktober. I Spanien har Tomás spelat i LEB Gold och LEB Silver och med den erfarenheten bör han snabbt komma in i vårt lag och dela med sig av sin kunskap. Han är en mångsidig spelare som kan springa golvet, ta returer i bägge ändar av planen, och öppna upp med sitt trepoängsskott. Taktiskt smart spelare som kan skapa många öppna skott för sina lagkamrater, säger Nässjö-tränaren Jordi Juste.

26-åringen är redan på plats i Nässjö.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget