Fotograf: Bildbyrån (Montage)

Final 1:7: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Äntligen är det dags för SM-final i SBL. Efter en lång säsong ska allting komma att handla om en sju matcher lång finalserie med start under onsdagskvällen i Luleå Energi Arena.

Vilka: BC Luleå–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, final 1:7
När: Onsdag 2 maj, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

Äntligen dags för finalspel mot grundseriesuveränerna BC Luleå som dock fick det oväntat hårt mot ett taggat Södertälje Kings i semifinalspelet.

Norrköping Dolphins kommer ju från en 4-1-seger mot Borås Basket medan Luleå fixade Södertälje med 4-2 och båda lagen har nu haft ett uppehåll på åtta dagar för rehab, träning och förberedelser. Under säsongen har lagen spelat 2-2 mot varandra med en varsin bortaseger och i senaste mötet, i slutet av januari, var det Norrköping som vann borta i Luleå Energi Arena efter att ha avgjort i sista perioden. Det får man se som ett gott omen, men att slå hemmastarka Luleå med alla de stjärnspelare som tränare Peter Öqvist förfogar över kräver sin uppgift.

Så här säger Adnan Chuk, tränare i Norrköping inför matchen:
– Drygt en veckas uppehåll har förhoppningsvis gynnat oss då vi kunnat vila, rehaba och mentalt slappna av efter den tuffa semifinalserien mot Borås Basket. Många spelare gick tunga minuter i de matcherna och de behövde ett break. Jag är oerhört stolt över hur laget har tagit sig samman efter de tuffa skadorna på Dubas och Medjedoub samt hur fort vi har hittat ett sätt att spela under de här förutsättningarna. Nu lägger vi all fokus på BC Luleå då de är ett väldigt djupt lag som har minst två riktigt starka alternativ på varje position. Vi som lag har den fullaste respekt för deras resultat än så länge och ser fram emot en tuff och rättvis finalserie.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping saknar långtidsskadade Abdou Medjedoub och Jonathan Dubas.

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i finalserien spelas: 5/5, 8/5, 11/5, 14/5 (ev), 16/5 (ev) och 18/5 (ev).
* I grundserien vann lagen två möten vardera.
* Luleå snittar 87 poäng per match (1). Norrköping 82.3 (3).

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget