Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Semifinal 5:7: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Efter Norrköping Dolphins seger på bortaplan i fredags är det kniven på strupen som gäller för Borås Basket i kväll. Här är senaste nytt inför den femte semifinalen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, semifinal 5:7
När: Tisdag 24 april, kl 19.30
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet av Borås Baskets podcast ”Vi är Borås”!

Norrköping Dolphins skaffade sig ett utmärkt läge att spela sig till final då man i fredags slog Borås Basket efter en riktigt bra genomförd match. Fredrik Larsson kom direkt från sjuksängen och hjälpte laget och Joakim Kjellbom med viktiga minuter vilket är direkt nödvändigt för Norrköping när nu två tunga pjäser som Dubas och Medjedoub saknas.

Även om Norrköping fick klart flera fouls än Borås senast, så var det ändå spelarna som erbjöds möjligheten att göra upp vilket ledde till en bra basketmatch. Vid vinst ikväll är Norrköping klara för final och får då möta BC Luleå, som leder med 3-2 i matcher, eller Södertälje Kings som i söndagens match uppe i Luleå föll med 86-85.
– Efter den väl genomförda matchen i fredags nere i Boråshallen har vi haft en extradag att vila men också att analysera läget. Vi vet att vi har satt oss i en riktigt bra sits men vi vet också att Borås är ett väldigt starkt lag vilket de visade, inte minst, senast det begav sig i Stadium Arena. Vi har nu ”fullt lag” vilket innebär att alla tillgängliga spelare är ombytta och redo att ta sig an den tuffa uppgiften i kväll. Vi ber verkligen alla Norrköpingsbor att sluta upp och lyfta laget från läktarplats så att vi kan avgöra och ta den så hett eftertraktade finalplatsen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar fortsatt långtidsskadade Jonathan Dubas och Abdou Medjedoub.

Borås ställer upp utan Daniel Thuresson (borta resten av säsongen).

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i denna semifinalserie spelas: 26/4 (ev.) och 29/4 (ev.).
* I den andra semifinalen möts BC Luleå-Södertälje Kings. Där leder Luleå med 3-2 i matcher.
* Matchen startar klockan 19.30.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget