Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Nässjö Basket-BC Luleå

Nässjö Basket och BC Luleå har mötts tre gånger under säsongen 2017/2018. Samtliga tre gånger har det slutat med vinst för seriesegraren. Under tisdagskvällen möts lagen för sista gången den här säsongen.

Vilka: Nässjö Basket–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 28
När: Tisdag 27 mars, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

– Vad tänker man om den? Den är rätt betydelselös för både oss och Nässjö så vi får se vad det blir för typ av match. Vi vill helst gå in i slutspelet med en vinst som den sista känslan. Men det blir en tuff resa och kan vara tufft med motivationen eventuellt, säger Luleå-forwarden Tom Lidén.

Hur viktigt är det att få avsluta med en seger?
– Jag vet inte hur viktigt det är men… Det är dumt att chansa genom att inte vinna.

Två av tre matcher har varit jämna matcher. Trots att det handlat om serieledaren mot tabelljumbon. Därför hoppas nu Tom Lidén att hans lag lärt sig något av de tidigare mötena.
– Vi vet inte riktigt vilka som kommer till spel men det visar sig. Vi ska kunna slå dem oavsett vilka som spelar. Bara vi gör det vi ska. Men vi har haft lite problem med Nässjö både där nere och hemma sist, säger Lidén och fortsätter:
– Jag hoppas att vi har lärt oss av de tidigare matcher. Det går inte att bara ställa in skorna och tro att man ska vinna.

BC Luleå har som bekant redan vunnit serien och är klart för semifinal. Vilka två lag som kommer göra upp om att möta Luleå i semifinal kommer att avgöras ikväll. Antingen Umeå BSKT, Södertälje Kings, Jämtland Basket eller Borås Basket.
– Det kan verkligen bli vilket lag som helst i princip. Vi väntar nog till efter morgondagen (läs tisdag) innan vi börjar spekulera där.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknar fortsatt Sango Niang.

Luleå ser ut att kunna ställa upp med samma trupp som i fredagens hemmamatch mot Jämtland. Tim Kearney och Brice Massamba lär fortsatt vara ur spel på grund av skador.

NOTERA ATT: ✍
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Luleå-Nässjö 93-72, Nässjö-Luleå 102-104 och Luleå-Nässjö 88-81.
* Nässjö snittar 75.7 poäng (8) per match. Luleå 87.4 (1).
* En av Nässjös två sportchefer Ulf Classon, har meddelat att han slutar efter kvällens match.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget