Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Borås Basket gästar Stadium Arena ikväll och det är ett Borås som har vunnit två hemmasegrar och förlorat en match på bortaplan mot Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 27
När: Fredag 23 mars, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet utav Borås Baskets podcast: “Vi är Borås”.

Norrköping har fortfarande en liten, liten chans att nå förstaplatsen. Men det under förutsättning att man vinner sina två resterande matcher samtidigt som BC Luleå förlorar mot Jämtland och Nässjö. Borås har å sin sida mycket att spela för om man vill nå tredjeplatsen för att få hemmaplansfavör i kvartsfinalspelet. Man har nu två poäng mer än Umeå och två poäng mindre än Jämtland och Södertälje Kings (har bara en match kvar), vilket innebär att man också kan komma på sjätte plats. Det kan mycket väl bli så att man spelar en direkt avgörande match om tredjeplatsen mot Jämtland i sista omgången. Det blir hursomhelst en välregisserad avslutning av grundserien säsongen 2017/2018.

– Två matcher återstår av säsongens grundserie och jag liksom spelarna vill vinna alla matcher vilket är exakta samma mentalitet som vi haft sedan vi startade i höstas. Borås som kämpar om tredjeplatsen är ett välcoachat lag som spelar en hård och intensiv basket vilket vi fick känna av senast när vi möttes i Boråshallen, då de tog 23 offensiva returer. Det vi lägger extra fokus på just nu är att slipa på detaljer som vi ska dra nytta av i det kommande slutspelet samt extra rehab för vissa kroppar. Vi ser verkligen fram emot matchen och hoppas att få stort stöd av en månghövdad publik, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar långtidskadade Jonathan Dubas som inte spelar mer den här säsongen.

Borås kommer fortsatt till spel utan skadade Daniel Thuresson och Jyles Smith.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Borås-Norrköping 71-65, Norrköping-Borås 83-76, Borås-Norrköping 65-57.
* Borås stjärnamerikan Nimrod Hilliard leder assistligan – han snittar 6.6 assist per match.
* Norrköping ligger trea i SBL:s poängliga med ett snitt på 81.9 gjorda poäng per match, Borås återfinns som femma med 79.1 poäng per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget