Fotograf: Bildbyrån (Montage)

Matchguide: BC Luleå-Nässjö Basket

En ny härlig basketvecka inleds under måndagen när serieledande BC Luleå tar emot Nässjö Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: BC Luleå–Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 21
När: Måndag 12 mars, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

Bara fyra matcher återstår av grundserien för serieledande BC Luleå. Men för att sluta högst upp i tabellen kan det krävas att vinna samtliga fyra återstående matcher. Under måndagen kommer Nässjö Basket till Norrbotten. Och enligt Brandon Rozzell måste Luleålaget fokusera på sig självt.
– Vi måste vara det bästa BC Luleå-laget som vi kan vara. Det har varit upp och ned den här säsongen men nu är det den delen då vi måste vara som bäst. Vi kan inte ta lätt på Nässjö utan vi måste komma ut förberedda och spela hårt, säger Brandon Rozzell till klubbens hemsida.

Rozzell har tidigare under säsongen haft problem med halkiga skor. Därför tar han nu till ett nytt och oväntat knep för att få fäste på golvet: Han har nämligen börjat träna med handbollsskor.
– Jag har nya skor från min vän ‘Eddie’ (Eduardo Carrazana). Jag är den första basketspelaren som använder handbollskor och jag tror att jag ska använda dem idag. De är ganska sköna och har bra fäste på golvet. Jag gillar dem verkligen och förhoppningsvis blir jag sponsrad av Kempa nu (skratt), säger Rozzell.

Idén fick han, som skrivet ovan, från BC Luleås team manager Eduardo Carrazana. Rozzell har ännu inte använt sina Kempa-skor på match. Men hemmamötet mot Nässjö kan bli premiären.
– Vi var på bortamatch och skorna som jag använde gjorde att jag halkade hela tiden. Jag skyllde på dem för mitt försvarsspel. Jag kunde inte spela försvar för att mina skor var för halkiga. ‘Eddie’ kom in med ett par handbollsskor till omklädningsrummet förra veckan och jag gillade dem, säger han.

Du såg ut att hoppa bra i dem på träningen.
– Ja, ja, jag hoppar bra i alla skor. Utan skor, i sandaler. Nej, jag skojar bara. Men jag gillar dem.

Då väntar vi oss riktigt bra försvarsspel av dig framöver.
– Jag hoppas det (skratt). Jag kan inte garantera något i försvar men jag ska göra mitt bästa. Jag ser fram emot det.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag.

Nässjö saknar fortsatt Thomas Tshikaya och Sango Niang.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Luleå-Nässjö 93-72 och Nässjö-Luleå 102-104.
* Luleå snittar 87.7 (1) poäng per match, Nässjö 74.9 (8).
* Luleå tar ett järngrepp om seriesegern vid seger ikväll.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget