Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Matchguide: Uppsala Basket-Jämtland Basket

Under fredagskvällen inleds den 25:e omgången i SBL. I Uppsala tar Uppsala Basket emot Jämtland Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 25
När: Fredag 9 mars, kl 19.04
Var: OBS: SEB USIF Arena, Uppsala
Sändning: SBLPlay.se

Alla lag (undantaget Nässjö) slåss forfarande för att nå slutspelet, för att inte tappa sin plats eller för att klättra uppåt inför det samma. När klockan nu klämtar för Uppsala och slutspelståget precis håller på att lämna perrongen så får man en tungt avbräck – Victor Gaddefors lämnar klubben för spel i Franska Antibes.

Även om läget ser prekärt ut för Uppsala när det gäller att nå slutspelet, så råder det ingen tvekan om att laget kommer göra allt man kan för att greppa det sista halmstrået – och då måste det bara bli seger ikväll samtidigt som Umeå BSKT förlorar mot BC Luleå.
– Det är 18,5 poäng per match som försvinner och dessutom är han en jätte i försvaret. Det är andra som måste kliva fram nu, säger Uppsala-tränaren Kevin Gaines till UNT.se om tappet av Viktor Gaddefors.

Uppsala föll i sin senaste match borta mot BC Luleå (99-77). Jämtland stod å sin sida för en mycket stark insats när man slog Norrköping Dolphins på bortaplan med hela 91-71.

Så här säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke inför matchen:
– Jag har svårt att tro att Uppsala gett upp hoppet om slutspel. Det finns för många tjurskallar i det där laget. Vi kommer med full trupp, fullt fokus och lite vind i seglen. Vi jagar tredjeplatsen och vi tycker inte synd om Uppsala. Vi kommer att köra över dem om de tillåter oss göra det, men jag har svårt att tro att de kommer ge oss en ynka millimeter gratis. Uppsala är mer eller mindre är piskade att vinna för att hålla slutspelsdrömmen vid liv och det tror jag kommer att märkas tydligt.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala tappade i veckan Viktor Gaddefors som blir proffs i Frankrike.

Jämtland kan ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Matchen spelas i SEB USIF Arena och inte i IFU Arena!
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Jämtland-Uppsala 66-59, Uppsala-Jämtland 90-86 och Jämtland-Uppsala 76-71.
* Uppsala snittar 78.2 poäng per match, Jämtland 80.6.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget