Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Gaddefors lämnar Uppsala

Den svenska landslagsstjärnan Viktor Gaddefors utnyttjar sin utlandsklausul och lämnar Uppsala Basket. 25-åringen har skrivit på för den franska klubben Antibes Sharks.

Med bara ett par omgångar kvar av grundserien i SBL så lämnar Viktor Gaddefors Uppsala Basket. Gaddefors har varit en stor injektion i Uppsala med bland annat nästan 19 poäng i snitt per match. Men att 25-åringen eventuellt skulle lämna är ingen stötte skräll då han hela tiden haft ambitionen att skriva på ett nytt proffskontrakt utomlands.
– Det kom ganska plötsligt, men det är den dealen vi haft hela säsongen. Vi har väntat på att han ska få chansen utomlands igen och vi är glada för hans skull. Det är en fantastisk chans för honom, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Anitbes Sharks ligger just nu på 14:e plats i franska högstaligan och i klubben spelar bland annat den tidigare Solnaamerikanen Jerel Blassingame.

Under fredagen spelar Uppsala hemmamatch mot Jämtland Basket. Notera att den matchen spelas i SEB USIF Arena.

Dela inlägget