Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket

Matcherna duggar tätt just nu i SBL. Segern i ligafinalen för Norrköping Dolphins är lagd till handlingarna och fokus har flyttats från Luleå till Östersund och Jämtland Basket.

Vilka: Norrköping Dolphins–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 24
När: Tisdag 6 mars, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Jakten på serieseger fortsätter för Norrköping Dolphins. Toppen ser ut så här:

Dolphins 34 poäng – 23 spelade matcher
BC Luleå 32 poäng – 22 spelade matcher

Luleå äger inbördes mot Norrköping vilket innebär att norrlänningarna måste torska minst en match till innan det är dags för slutspel. Men nu är det Jämtland som gäller. Gästerna är – precis som Norrköping – i fin form och har vunnit fem av de sex senaste matcherna. För sju matcher sedan välkomnade Jämtland Norrköping uppe i Östersund, en match som slutade i orange seger med 65-63. I Jämtland spelar ett bekant ansikte för Norrköpingspubliken: Toni Prostran. Guarden anslöt under säsongen och har lyft laget till en annan nivå.

Torbjörn Gehrkes gäng ligger just nu fyra och kan både avancera och falla tillbaka i tabellen. Tisdagens match blir, som ni förstår, enormt viktig.
– Vi vill slå alla lag vi möter och tänker inte på tabellen på det sättet, men om det finns en chans att nå förstaplatsen går vi självklart för det. Det är oväntat att vi ligger där vi ligger i tabellen. Nu är det fokus på Jämtland och sen på nästa match, men det är förstås roligt att vi är med där uppe och fajtas. Mot Luleå var vi nöjda över hur vi höll intensiteten uppe, framförallt i försvaret. Det fungerade bra och vi kontrollerade returtagningen i det stora hela. Visst, vi missade lite väl enkla lägen offensivt och såna saker kan hela tiden bli bättre. Defensivt gjorde vi många bra saker mot Luleå.
– Mot Jämtland handlar det mycket om försvaret. De spelar med väldigt många spelare och det gäller för oss att fortsätta hålla intensiteten uppe. De spelar egentligen på ett liknande sätt som Luleå och vi vill använda vår längd till vår fördel, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar endast långtidsskadade Jonathan Dubas.

Jämtland får tillbaka Jaan Puidet efter skada.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möten har slutat: Jämtland-Norrköping 92-82, Norrköping-Jämtland 98-89 och Jämtland-Norrköping 63-65.
* Norrköping snittar 82.3 poäng per match, Jämtland 80.2.
* Jämtland är det lag i SBL som snittar flest assist per match; 17.4.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget