Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Umeå BSKT-Jämtland Basket

Slutspelet i SBL närmar sig med stormsteg och två lag som vill vara med och konkurrera om en slutspelsplats möts under fredagen i Västerbotten, där Umeå BSKT tar emot Jämtland Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 19
När: Fredag 2 februari, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

Det är ett Umeå som kommer rejält stärkta till kvällens match efter segern senast borta mot serieledande BC Luleå. Och laget hoppas dessutom på stor publikstöd när det bjuds på fritt inträde.
– Vi har ett bra flow i laget och är redo. Det känns jäkla kul att vi har hemmamatch med derbykaraktär en fredagskväll, säger Umeås lagkapten Egal Saleman till VK:s basketblogg.

Räkna med att motståndarna från Jämtland kommer gör allt man kan för att stoppa “festen”. Jämtland såg ut att ha fått en injektion i och med Toni Prostrans inträde i laget. Efter att ha inlett 2018 med fem raka förluster kom så en mycket viktig seger mot Uppsala Basket i tisdags.
– Vi har stor respekt för dem och nu har de ett lite nytt lag då Toni Prostran kommit in. En bra spelare som skapar mycket för laget. Jag har mött honom förut när han varit i Norrköping och Luleå. Det ska bli spännande att se vad han kan tillföra i Jämtland, säger Egal Saleman.

Så här skriver Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke på klubbens hemsida inför kvällens match:
“Umeå hade en sådan där typisk Umeå match mot BC Luleå i sista omgången och blev så där äckligt heta som de kan bli mot slutet av matchen. Luleå sköt inte tillräckligt bra utifrån med tanke på att André Nilsson, sin vana trogen, inte gick ut på särskilt många skott. Men Umeå spelar försvar precis som de måste göra för att skydda André och när man inte skjuter i sina öppna lägen med den spelaren han spelar försvar på så blir det tufft, för André dammsuger returerna om man missar.”

“I vår sista match mot Umeå så hände precis motsatsen – André kom inte ut på våra stora skyttar och vi fick en rivstart i matchen och den var över redan i Q1. Vi vet förstås att Umeå är ett helt annat lag på hemmaplan med mer självförtroende och med segrar mot Borås hemma och BC Luleå borta så har de fått blod-smak.”

“Inte för att något lag är enklare att spela mot i SBL i år än någon annan, för Ligan är verkligen totalt oförutsägbar i nuläget, men ett ”hett och aggressivt” Umeå på hemmaplan är något man måste se fram emot att spela för att klara av det!”
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Jämtland saknar troligen Gustav Hansson (febersjuk).

NOTERA ATT: ✍️
* Tidigare möten den här säsongen slutat; Umeå–Jämtland 89–85 och Jämtland–Umeå 106–79.
* Jämtland är femma i tabellen och Umeå sexa, båda lagen har åtta vinster/tio förluster.
* Toni Prostran spelade 25 minuter och satte tio poäng i sin debut för Jämtland.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget