Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Matchguide: Uppsala Basket-Norrköping Dolphins

Den 14:e omgången av SBL ska slutföras när Uppsala Basket under tisdagskvällen tar emot Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 14
När: Tisdag 9 januari, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: SBLPlay.se

Inför kvällens match kommer Uppsala Basket att hålla en minnesceremoni för Dee Ayuba. Den kan ni se gratis på sblplay.se med start klockan 18.50.

Det är två lag med bra form som ställs emot varandra i IFU Arena. Hemmalaget Uppsala Basket ser ut att ha fått ihop laget efter en ganska svajig höstsäsong. Inför kvällens match har laget tre raka segrar, och senast slog man Södertälje Kings på bortaplan. Så Norrköping Dolphins kommer få kämpa rejält för att kunna bärga hem två poäng till Östergötland.
– Vi åker upp till Uppsala med en stort boostad respekt för Uppsala, ett Uppsala som vunnit de tre senaste matcherna och är i en riktigt bra form för tillfället. Coach Kevin Gaines har verkligen fått ut 150 procent av sitt lag vilket tydligt visat sig, framförallt, i avslutningen av 2017. Vi jobbar fortfarande med att få in våra senaste tillskott “Geno” (Eugene) Harris och Jonte Dubas samtidigt som vi försöker förbättra vårt spel på båda ändarna av basketgolvet. Vi ser fram emot en tuff fajt och hoppas att vi tagit ytterligare steg framåt i vårt sätt att spela, säger gästernas tränare Adnan Chuk till Norrköpings hemsida.

Norrköping kommer till kvällens match med fyra vinster i följd, bland annat mot Södertälje och Borås Basket och visar fin form. När lagen möttes senast i SBL, i november, vann Norrköping med knappa 90-85.
– Vi har nu fyra matcher på kort tid som ska spelas men vi lägger all fokus på Dolphins just nu. Viktor Gaddefors tränar som vanligt med oss men vi får se om han kommer till spel ikväll. Han har ju hjälpt oss mycket vilket är värt en hel del, men det är många viktiga matcher kvar och vi vill ju gärna gå till slutspel. De senaste segrarna har gett oss ett gott självförtroende och vi spelar det spel vi vill spela där vi tar många trepoängsskott. Vi, liksom Dolphins, spelar en fysisk basket och jag förväntar mig inget annat ikväll heller, säger Uppsala-tränaren Kevin Gaines.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kan troligen ställa upp med ordinarie lag.

Inga skador att rapportera om från Norrköping.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköpings nyförvärv Jonathan Dubas satte tolv poäng (på tio minuter) i sin debut mot Borås.
* Uppsalas Axel Nordström leder poängligan i SBL med ett snitt på 21.1 poäng per match.
* Norrköping har endast vunnit 2/6 matcher på bortaplan.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget