Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Södertälje Kings-Umeå BSKT

Hälften av säsongen 2017/18 har nu gått och Södertälje Kings, som avslutade 2017 med två förluster mot Norrköping respektive Uppsala, inleder det nya året mot Umeå BSKT i eftermiddag.

Vilka: Södertälje Kings–Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 7
När: Lördag 6 januari, kl 15.00
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

Första gången lagen möttes var i november uppe i Umeå, där hemmalaget vann med 97-78. Sedan dess har resultaten varierat för dem båda, som för närvarande ligger i den nedre halvan av tabellen, bestående av åtta lag.

I Norrköping kom Södertälje aldrig in i matchen, förutom i den tredje perioden när siffrorna snyggades till något med +10, till skillnad från mot Uppsala när Södertälje hade kontroll fram till halvtid, för att därefter tappa mark. Hemmalagets övertygande inledning höll inte hela vägen.
– En del av matchen tycker jag att vi spelar bra basket, sen när vi förlorar fokus blir det för mycket neråt och det gör att vi förlorar rytmen i matchen. Sen orkar vi inte hålla fokus i slutet när matchen ska avgöras. Vad ska man säga? Det är inte så att vi underpresterar, det är det att vi har för mycket upp och ner i vårt spel. Det är viktigt att vi orkar hålla fokus, vi måste orka och tro på processen. Bli mer samspelta, få mer tid tillsammans, lita på varandra, menar Södertäljes tränare Ludde Degernäs och fortsätter:
– Det är upp till oss att ta revansch på oss själva med tanke på matchen mot Uppsala, men även mot Umeå borta. Det är viktigt att vi står på golvet bra i fyrtio minuter, vi är för mycket upp och ner i vårt spel, vi måste hitta standarden. Sen är vi fortfarande ett relativt ungt lag tillsammans, så det måste vi fortsätta jobba på: hitta tajmingen och lagkemin. Vi har en utmaning framför oss när det gäller allting. Det är viktigt att vi supportar varann – spelare, coacher och folk runtomkring – att ge grabbarna största möjligheten att prestera där ute på plan. Vi har pratat om vad vi behöver göra och vad vi måste ta bort. Det är bara att fortsätta.

Efter en höst kantad av skador och ett kännbart klubbyte är den befintliga truppen nu så gott som spelduglig, sånär som på Alexander Lindqvist.
– Han ska träffa vår fysio idag (läs fredag), och då vet vi lite mer hur schemat kommer se ut de närmaste veckorna för honom. Men jag har inget att säga förutom att han träffar Kalle och sen, förhoppningsvis, så kan vi ta ett steg till på måndag och han kan vara med en liten del och sen får vi se när han är i skick att spela, säger Degernäs och berättar om kommande motstånd:
– Umeå är ett bra lag som har bra hot från alla positioner, bra insidespelare i André Nilsson, som jag tycker har utvecklats väldigt mycket den här säsongen. De har bra guardpar i Gilchrese och Arik Smith och det är vårt jobb att stoppa deras transitionsspel, de vill pusha bollen och vi måste se till att vi stoppar dem i defensiven och kontrollera returtagningen som de är starka på. Så det blir nycklarna till matchen, det är viktigt att vi spelar på topp och ger dem en bra match och tar revansch på oss själva, grabbarna är motiverade, vi coacher är motiverade, vi längtar till matchen på lördag.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan troligen ställa upp med samma lag som mot Uppsala – det vill säga endast Alexander Lindqvist saknas.

Umeå ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möte som spelades i november slutade 97-78 till Umeå.
* Umeå snittar så här långt 85.7 poäng per match (2), Södertälje 77.9 (7).
* Umeå-centern André Nilsson ligger femma i returligan med 8.1 returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget