Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 51

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka utgår veckans lag då det endast spelas en match i SBL. Vi är tillbaka igen den 2 januari.

 

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (1)
Rozzell gör i princip aldrig en dålig match och är otroligt viktig för sitt Luleå. När Umeå besegrades på bortaplan stod den 28-årige guarden för fina 19 poäng och hela tio assists, dessutom fyra returer och tre steals i protokollet.

G/F: Anes Zekovic, Uppsala Basket (1)
Den äldre av bröderna Zekovic har verkligen blommat ut under hösten och blir bara bättre och bättre. Mot Jämtland blev det en fin “double-double” för 22-åringen: 17 poäng och elva returer.

F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (1)
35-årige Bizaca har haft en tuff inledning på säsongen där en skada spökat och fortfarande gör. Men trots det imponerade Bizaca i lördagens seger mot Borås. På endast 16 minuters speltid sköt 35-åringen i 20 poäng, missade endast två av tio skott.

F: Viktor Gaddefors, Uppsala Basket (4)
Kvar sedan förra veckan. Det råder ingen som helst tvekan om att Gaddefors intåg i Uppsala har gjort att laget blivit betydligt mer slagkraftigt än innan. I fredags mot Jämtland kom säsongens blott tredje seger och den 25-årige landslagsstjärnan låg bakom det mesta med bland annat 22 poäng, tolv returer och sex assist.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (4)
Kjellbom behövde precis som hela Norrköping, inte slita ihjäl sig i storsegern borta mot Nässjö. Men 14 poäng och fem returer, och endast ett missat skott på blott 23 minuter är fina siffror.
 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget