Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket

Ikväll kommer Jämtland Basket på besök till Norrköping för att försöka ta sin fjärde raka seger. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 10
När: Fredag 8 december, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

På de tre senaste matcherna har Jämtland lyckats besegra Södertälje Kings två gånger varav senast hemma i Östersunds Sporthall, då man körde över Södertälje som fick klara sig utan nyblivna Spanien-proffset Nick Spires.
– Norrköping är en av de förhandstippade topp 4-lagen och de vill förstås behålla kontakten med topplagen. Vi i Jämtland har förstås fortsatt topp 4 som uttalat mål och även om vi ligger där nu, så är säsongen bara drygt 25% färdigspelad och massvis återstår. Alldeles för tidigt att börja dra slutsatser och vi märker redan nu att lag byter ut, förstärker och gör alla tänkbara rockader för att inte tappa mark. Först efter jul kommer det blir mer utkristalliserat vilka som ligger bra till inför slutspurten. Vi räknar iskallt med en fysisk och tuff tillställning mot en av favoriterna i en otroligt åtråvärd match för båda lagen, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Ännu en hemmamatch mot ett mycket starkt Jämtland som ligger tvåa i tabellen och som i mitt tycke är det lag som är i bäst form för tillfället. De är ett välcoachat lag som spelar väldigt hårt och drar stora fördelar av sitt snabba spel. Vi tar hela tiden stora kliv framåt vilket vi visade senast mot Luleå trots frånvaron av Johnell Smith. Det gäller att fortsätta jobba målmedvetet och ta vara på de tillfällen vi har så att den utvecklingen kan fortgå. Vi ser fram emot den här tuffa matchen och hoppas att publiken kan ställa upp och hjälpa oss till en vinst.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till spel utan Johnell Smith, som högst troligen missar resten av säsongen. Ersättaren Eugene Harris kommer till Sverige i början på nästa vecka.

Jämtland reser till Norrköping med elva spelare. Långtidsskadade Brandon Taylor är den enda som saknas.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Östersund i oktober vann Jämtland med 92-82.
* Norrköping kommer från förlust hemma mot BC Luleå, 87-81.
* Jämtland är det lag i SBL som snittar både flest returer (40.2) och assist per match (19.7).

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget