Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Borås Basket-Umeå BSKT

Kan Umeå BSKT fortsätta överraska i SBL? Ikväll reser Västerbottenslaget till Västergötland för möte med Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket–Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 10
När: Fredag 8 december, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: SBLPlay.se

Borås vill hitta tillbaka in på vinnarspåret när man ikväll tar emot Umeå hemma i Boråshallen. Faktum är att efter en fin start på säsongen så har Borås nu två raka förluster. Senast föll man efter dubbla förlängningsperioder borta mot Nässjö (97-92). Dessutom är stjärnamerikanen Nimrod Hilliard IV skadad och han missar matchen ikväll.

Umeå å sin sida har något riktigt bra på gång och ligger just nu fyra i tabellen med fem vinster på tio matcher. Faktum är att de fem segrarna har kommit på de sex senaste matcherna. I tisdags blev det vinst hemma mot Nässjö, 102-91.
– Umeå har jobbat på med tålamod i fyra år, de har tidigare haft det kämpigt resultatmässigt men i år har de fått ihop det. De har hittat bra spelare och utvecklat andra. Kul att se att tålamod lönar sig, säger Borås tränare Henrik Svensson i klubbens webbprogram ”The Hank Tank”.

Även om Umeå just nu ligger högt upp i tabellen så råder det ingen tvekan om att tränare Jesper Gustavsson vill tona ner förväntningarna på sitt lag.
– Det är bara början av december nu och vi försöker vara ganska ödmjuka med var vi råkar vara i tabellen. Vi koncentrerar oss på att göra bra insatser i match efter match, säger Gustavsson till VK:s basketblogg.

Så här går tankarna i Umeå-lägret inför fredagens match:
– Det är fortsatt mycket fokus på oss själva för att jobba vidare med vårt nya lag där flera spelare är unga. Det är mycket kvar att lära och flera saker vi behöver utveckla, men vi är i alla fall bättre nu än vi var senast vi mötte Borås.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kommer till spel utan Nimrod Hilliard IV. Sedan tidigare finns Daniel Thuresson och John Brändmark på skadelistan.

Umeå saknar skadade Egal Saleman som även missat de två senaste matcherna.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes tidigare under hösten vann Borås efter förlängning med 102-99.
* Umeå är SBL:s poänggladaste lag med ett snitt på 87.5 poäng per match.
* Borås ligger trea i poängligan med ett snitt på 82.9 gjorda poäng per match.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget