Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

TV: Luleås försvar gav tung bortaseger mot Norrköping

Två veckors uppehåll ledde till ringrost för BC Luleå. Men tack vare försvarsspelet kunde Luleålaget ta en tung bortaseger mot Norrköping Dolphins med 87-81.

Den första matchen efter landslagsuppehållet var ett tufft bortamöte med Norrköping Dolphins i Stadium Arena. När Norrköping står för motståndet handlar mycket om att sakta ned landslagscentern Joakim Kjellbom. Och under stora delar av matchen hade BC Luleå problem med att göra just det.
– (Joakim) Kjellbom och Micke Lindquist var riktigt bra i dag. Vi kom inte riktigt upp i den intensitet som vi behöver för att förhindra Jocke från att få bra low post-position. Han fick väldigt många bra lägen nära korgen, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Tack vare sju poäng snabba poäng av Adam Rönnqvist hade Luleålaget ledningen med 17-15 efter en period. Lagen fortsatte att följas åt tätt hela vägen in i kaklet. Och det avgjordes, som så många basketmatcher innan den, under de avslutande tio minuterna.

Då bombade Quinton Upshur exempelvis i tre trepoängare och Brandon Rozzell tog stort ansvar offensivt. Men framför allt så fick BC Luleå ett gäng antal viktiga stopp i defensiven. BC Luleå kunde slutligen besegra Norrköping Dolphins med siffrorna 87-81.
– I och med att vi förlorade returtagningen så kom vi inte lös lika mycket offensivt. Helt ärligt såg det lite ringrostigt ut efter uppehållet. Men vi lyckas defensivt nog många gånger för att ha ett grepp om matchen, säger Öqvist.

Luleåtränaren är nöjd med flera av hans spelares insatser. Inte minst tidigare nämnda Upshur och Rönnqvist.
– Det var starkt av oss att nypa den här. Vi har kyla i Yannick Anzuluni, Adam Rönnqvist, Quinton Upshur som är jätteduktig i fjärde perioden. De är alla bidragande faktorer till att vi vinner, säger Öqvist.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Jag tycker vi är där och vi göra många bra saker ,men jag köper inte att det döms så här många fouls. Vi vinner returtagningen vilket är bra och vi skaffar oss galet många öppna trepoängslägen som vi tyvärr inte sätter idag. Jag får en teknisk foul som inte är okej och jag försökte få domaren att förklara varför han gav mig den och man ska veta att det var i ett kritiskt skede av matchen som detta hände.

MATCHFAKTA / SBL:
Norrköping–Luleå 81–87

(15–17, 20–24, 22–22, 24–24)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 26, Mikael Lindquist 19, Gerry Blakes II 15, Abdou Medjedoub 7, Edvin Stark 6, Tyrell Green 6, Tim Schüberg 2.
Luleå: Brandon Rozzell 18, Yannick Anzuluni 14, Quinton Upshur 13, Tom Lidén 12, Adam Rönnqvist 11, Denzel Andersson 8, Tim Kearney 8, Anton Saks 3.
Publik: 601.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget