Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå BSKT-Norrköping Dolphins

Stärkta av tre raka segrar tar Umeå BSKT under fredagskvällen emot Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 8
När: Fredag 17 november, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

Umeå BSKT borta ikväll kan bli en riktig tuff uppgift för Norrköping Dolphins med tanke på de resultat Umeå presterat under de sju första omgångarna av säsongens SBL. Fyra knappa förluster och tre vinster mot favorittippade topplag, varav man senast hemma körde över Södertälje Kings (97-78).
– Vi ser fram emot en tuff match mot ett lag som har tre raka vinster och spelar en fantastisk basket för tillfället. Det är ett välbalanserat lag som leds på ett föredömligt sätt av guarden Eric Gilchrese, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Vi spelar laget normalt sett med åtta spelare men senast mot Södertälje ledde vi så stort på slutet att alla kunde få speltid. André Nilsson är tung, stor, rörlig och spelar med fart och blir därmed svårstoppad och tillsammans med starke Alex Varytimiadis raderade de ut Södertäljes stora spelare senast. Nick Schlitzer gjorde ett bra jobb då han bland annat satte 6/11 treor och blev poängbäst på sina 22 poäng. Erik Gilchrese är för mig ovärderlig och jag rankar honom som en en av ligans absolut bästa guards. Vi ser fram emot matchen ikväll och jag hoppas på en repris av det vi åstadkom mot Södertälje.

Många av er kanske minns höstens premiär mellan dessa lag? Då vände Norrköping, på hemmaplan, ett stort underläge under den sista perioden och vann med 99-95. Återstår att se om Umeå kan få revansch ikväll.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping åker till Umeå med elva spelare. Johnell Smith och Hugo Waldeck är borta på grund av skador. När det gäller Johnell Smith så kan det bli så att Norrköping plockar in en ersättare för honom.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeå är det lag som gör flest poäng i hela SBL: 87.3 ppg.
* Norrköping ligger fyra med ett snitt på 83.3 ppg.
* Umeå tillsammans med sina samarbetspartners bjuder på entrén till kvällens match!

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget