Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Borås Basket-Norrköping Dolphins

En mycket spännande ligamatch väntar ikväll fredag då Norrköping Dolphins gästar ligaledarna Borås Basket i Boråshallen.

Vilka: Borås Basket–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 6
När: Fredag 3 november, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: SBLPlay.se

Senast slog Borås de regerande svenska mästarna BC Luleå på bortaplan, en seger som var lite överraskande för många. Norrköping å sin sida kommer från en knapp förlust mot ärkerivalen Södertälje Kings, en match som definitivt kunnat sluta på ett annat sätt.
– Vi har haft en bra vecka för rehab och träning och kommer väl förberedda. Vi har full respekt för ett favorittippat Borås som har startat upp den här säsongen på ett mycket bra sätt. De har en fantastiskt bred och spetsig trupp och en skicklig coachstab i Henke x 2. Vi siktar på att ta ett ett steg till i rätt riktning och spela bättre än vi gjorde förra veckan och på så sätt försöka utmana Borås och ge dem en riktig fajt, säger Norrköping-tränaren Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Henrik Svensson, tränare i Borås.
– Vi är givetvis nöjda efter segern mot Luleå men efter videoanalys kan vi lugnt konstatera att det finns saker att jobba på. Ny match och nya förutsättningar mot Dolphins som är ett välcoachat lag av Adnan Chuk. De är välstrukturerade med flera rutinerade spelare och laget gör många detaljer rätt, man har hittat rätt system som passar dem och de är skickliga på att förstöra rytmen för motståndarna.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar fortsatt Daniel Thuresson och John Brändmark. Däremot är Mike Palm tillbaka efter att ha missat matchen i måndags mot Luleå.

Norrköping har inga skador eller sjukdomar som stör.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping snittar 85.6 ppg, näst bäst i SBL.
* Borås poängsnitt är 83.6 (4).
* Lagen möttes i en träningsmatch i mitten av september. Då vann Norrköping med 84-77.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget