Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 44

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

 

G: Gerry Blakes, Norrköping Dolphins (2)
Kvar sedan förra veckan. Blandar och ger otroligt mycket. Offensivt mycket bra i Norrköpings förlust mot Södertälje i torsdags med 21 poäng och flera tuffa skott.

G/F: Angelo Griffis, Nässjö Basket (1)
24-årige Griffis gjorde sin främsta insats i Nässjö-linnet när smålänningarna tog säsongens första seger mot Uppsala. Amerikanen satte bland annat 19 poäng och tog fyra returer.

F: Nicholas Schlitzer, Umeå BSKT (1)
Till slut kom den. Första segern för Umeå, och det var till stor del på grund av 24-årige Schlitzers insats. Amerikan-italienaren sköt i 25 poäng och noterades för fyra returer.

F: William Walker, Jämtland Basket (1)
En mycket stark av Walker som kommit som skadeersättare till Brandon Taylor. 30-årige Walker satte 23 poäng på drygt 24 spelade minuter i förlustmatchen mot Umeå.

C: Nick Spires, Södertälje Kings (3)
Tredje veckan i rad för 23-årige Spires. En ny fenomenal insats när Södertälje besegrade Norrköping med 77-73. Spires stod för 25 poäng och hade dessutom elva returer i protokollet.

 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget