Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå BSKT-Jämtland Basket

Två lag med olika formkurvor möts i Umeå ikväll. På ena sidan Umeå BSKT med fyra förluster – och på den andra Jämtland Basket med tre raka segrar. Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 5
När: Fredag 27 oktober, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

Dags för ännu ett norrderby för Umeå BSKT. På besök kommer Jämtland Basket. Ett Jämtland som inlett säsongen på bästa möjliga sätt med tre raka segrar. Det ska dock sägas att samtliga av dessa kommit på hemmaplan och kvällens match är den första på resande fot för Östersunds-laget. I Jämtland gör nyförvärvet William Walker debut.

Umeå står visserligen på fyra raka förluster och behöver verkligen en seger, men även om det som sagt blivit idel förluster så här långt så har laget varit långt ifrån chanslösa i sina matcher. Senast borta mot regerande mästarna BC Luleå föll Umeå på målsnöret – 77-80.
– Vi har inte fått med oss något i slutet av matcherna, i fjärde perioden knappt några straffar. Vi ska inte skylla allt på domarna, vi behöver själva se till att få fler snabba uppspel med attack genom att springa i fyra perioder och inte i tre, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Alla är redo inför derbyt mot Jämtland. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka med gott humör, men ändå finns där lite grinighet efter att vi förlorat i tre tajta matcher.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– Vi kommer inte lägga över favorittrycket på Umeå i denna match för det vore fegt att göra det. Men jag vill ändå påstå att detta blir vår kanske största utmaning så här långt denna säsong, även om vi faktiskt mött Norrköping. Umeå på bortaplan är ingen lek. Speciellt inte när de möter ett lag de älskar att spela mot. Umeå har inte visat framfötterna i någon av säsongerna jag varit i Östersund, men om de bara slår BC Luleå och Jämtland så verkar det som om deras säsong inte blir en total besvikelse. Lite som Jämtland mot Sundsvall förr i tiden. Det känns som om Jämtland, oavsett vilket lag vi har, är en favoritmotståndare för Umeå.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Jämtland saknar Brandon Taylor (fotskadad), men hans ersättare William Walker är redo för spel.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeås Arik Smith leder poängligan i SBL med ett snitt på 20.8 poäng per match.
* Preston Purifoy är bäste poänggörare i Jämtland. Han snittar 18 poäng per match.
* På försäsongen möttes lagen i två träningsmatcher där Jämtland vann knappt i båda, i mötet i Umeå krävdes övertid.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget