Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Nässjö Basket-Uppsala Basket

Trots att säsongen bara börjat är det en mycket viktig match som spelas i Nässjö ikväll där Nässjö Basket gästas av Uppsala Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 5
När: Fredag 27 oktober, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

Viktig hemmamatch i omgång fem av SBL väntar för ett hittills segerlöst Nässjö Basket. Uppsala gästar Nässjö Sporthall och laget kommer säkert riktigt boostade efter att under torsdagen fått klart med en riktigt stark förstärkning i form av landslagsspelaren Viktor Gaddefors.

Uppsala har precis som Nässjö haft en tuff inledning av säsongen och på de inledande matcherna är facit en seger mot Umeå, men sedan klara förluster mot Borås, BC Luleå och Jämtland. Inte ett facit som kännetecknar Uppsala men laget har tappat flera tongivande spelare inför denna säsong, och lagets stora stjärna Axel Nordström har varit lite för ensam stundtals.

I och med gårdagens besked om att landslagsmannen och egna produkten Viktor Gaddefors vänder hem, om än kanske inte för hela säsongen, men rutinerade utlandsproffset har inte hittat någon ny utländsk klubb ännu och han har skrivit ett korttidskontrakt med Uppsala. Med Gaddefors intåg blir givetvis Uppsala klasser bättre och laget som varit ”korta i rocken” under korgarna välkomnar säkert Viktors 201 centimeter in i truppen.

Nässjö Basket har blandat och gett i de fyra första matcherna. Absolut godkända insatser mot såväl Borås och Södertälje, där klar vinstchans in i slutperioden funnits, har blandats med två svagare insatser borta mot Jämtland och senast i Norrköping. Nässjös relativt nya lag har ännu inte funnit stabilitet och det är nu hög tid att laget hittar rytm och börjar vinna matcher.
– Det är inte lätt att prata om den här matchen efter vår pinsamma förlust mot Norrköping. Hur som helst är matchen mot Uppsala väldigt viktig för oss. Vi spelar mot en av våra största konkurrenter om en slutspelsplats. Vi spelar hemma och ska försöka ta säsongens första vinst, säger Nässjös tränare Felix Alonso till klubbens hemsida.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Det blir en tuff bortamatch, Nässjö är ett bra lag hemma. De var fantastiska i början av matchen mot Södertälje och inledde med 18-3. De har bra energi och bra hemmapublik. Nässjö har också en bra storlek och det är nånting som vi måste jobba på. Snabba fötter är det som gäller för att matcha deras intensitet.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö räknar med att kunna ställa upp med ordinarie manskap, vilket innebär att David Czerapowics är klar för att göra ligadebut.

Uppsala kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag, inklusive nyförvärvet Viktor Gaddefors.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala och Nässjö är de två lag i SBL som gör minst poäng framåt: 64.8 ppg respektive 60.3 ppg.
* Nässjös enda hemmamatch så här långt slutade med knapp förlust, 74-77 mot Södertälje.
* Axel Nordström, Uppsala, ligger tvåa i poängligan med ett snitt på 20.3 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget