Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 43

Succén är tillbaka! Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

 

G: Gerry Blakes, Norrköping Dolphins (1)
Det råder ingen större tvekan om att 21-årige Blakes är en stor attraktion i SBL och en av Norrköpings viktigaste spelare den här säsongen. Hade visserligen inte sin främsta dag offensivt mot Nässjö i lördags, men ändå 14 poäng – desto mer imponerande var hans 15 returer.

G/F: Preston Purifoy, Jämtland Basket (1)
Purifoy var den som låg bakom det mesta när Jämtland tog tredje raka segern i onsdags efter 66-59 hemma mot Uppsala. 25-åringen stod för en mäktig “double-double”: 24 poäng och 16 returer.

F: Adam Ramstedt, Södertälje Kings (1)
Monstermatch av 22-årige Ramstedt när hans Södertälje vann borta mot Borås (75-65). Ramstedt satte inte bara fin-fina 27 poäng (nästan felfritt skytte) utan slet även ner 15 returer, och blockade två skott.

F/C: Abdou Medjedoub, Norrköping Dolphins (1)
När Joakim Kjellbom var iskall blev Medjedoub fram och gjorde kanske sitt livs (?) match i helgens storseger mot Nässjö. 24-åringen sköt i 22 poäng (10/12 från golvet) och hade dessutom fyra returer i protokollet.

C: Nick Spires, Södertälje Kings (2)
Kvar sedan förra veckan. Spires har inlett den här säsongen formidabelt och imponerade på nytt när Södertälje slog Borås i fredags. Spires sköt i 20 poäng och noterades för tolv returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget