Fotograf: Tobias Nykänen / Bildbyrån

Matchguide: Jämtland tar emot Norrköping

En högintressant match väntar i Östersund under fredagskvällen. Ett hemmastarkt Jämtland Basket tar emot Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 3
När: Fredag 13 oktober, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Ny långresa, ny match och ny utmaning och i denna tredje match för Norrköpings del gästar man Östersunds Sporthall för möte med ett hemmastarkt Jämtland som i sin premiär hemma körde över Nässjö som endast tilläts att göra 42 poäng.

Jämtland har skaffat en del nya spelare till den här säsongen och då inte minst kvalitetsspelaren finländske Antto Nikkarinen. Norrköping ska försöka studsa tillbaka omgående efter tisdagens förlust mot Luleå, även om uppgiften kan vara nog så svår.
– Nu när vi har sett alla lagen och inser hur bra de har spelat så har vi den största respekt för vilket lag som helst. Jämtland har slagit oss i de tre senaste matcherna och de är erkänt svårslagna hemma i Sporthallen där de har en mycket entusiastisk publik. De är ett lag som består av fem mycket bra importer och många talangfulla inhemska spelare som hela tiden levererar. De är också välcoachade av Torbjörn Gehrke som ser ut att få fin säsong tillsammans med spelarna, säger Norrköping-tränaren Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– Min bedömning är att det är två jämnstarka lag som möts ikväll och detaljer samt dagsform kommer att avgöra. Viktigt för oss att hålla tempot högt förstås, så att Joakim Kjellbom får jobba hårt och kontrollera returtagningen under egen korg så att vi kan få upp farten. Framförallt måste vi matcha Norrköpings defensiva aggressivitet med liknande offensiv intensitet och rörelse.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland kommer till spel utan Brandon Taylor vars fotskada är värre än man först befarat. Amerikanen kan missa upp till en månads spel.

Norrköping har inga skador eller sjukdomar i truppen.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes under försäsongen vann Jämtland, i Norrköping, med 81-74.
* Jämtland var spellediga i tisdags.
* Norrköping har släppt in 95 respektive 94 poäng i de två matcher man spelat.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget