Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Matchguide: Nässjö gästar Jämtland

Jämtland Basket är tillbaka i Nya Sporthallen för årets premiär i SBL. Nässjö Basket står för motståndet. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket–Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 1
När: Fredag 6 oktober, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Suget efter ligabasket är stort i Östersund och Jämtland. Nästan ett halvår har gått sedan man på hemmaplan tvingade fram en femte och avgörande kvartsfinal mot Södertälje Kings. Räkna med att Östersundsborna är mer än nyfikna på att se sitt “nya” Jämtland Basket i kväll.

Borta är importtrion Dino Cinac, Jabril Durham och Mike Bruesewitz, men Preston Purifoy och sju andra spelare finns kvar från fjolårets trupp. Nyligen kryddades truppen med finske MVP:n Antto Nikkarinen.
– Vi har haft en lite grusad väg fram till premiären och är inte helt återställda än. Byte av en spelare och lite skador på vägen fram. Antto Nikkarinen stukade foten bara dagar efter sin ankomst, men har tränat med laget i ett par dagar innan premiären dock inte spelat någon match med oss. Det är förstås inte optimalt, men det är en del av elitidrotten – det vill säga skador och oförutsedda händelser. Även Brandon Taylor har förvärrat sin skada i foten och är i skrivande stund tveksam till spel, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke inför kvällens premiär.

Så här säger Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon inför premiären:
– Det känns fantastiskt spännande att det nu på allvar drar igång. Efter en försäsong fylld med skador och där flera spelare kommit in sent så vet vi inte exakt vad vi står i dagsläget. Önskvärt för alla lag är att ha kvar stora delar av sin trupp men det kunde vi tyvärr inte av olika skäl och därför har vi nu hela sju nya spelare som ska komma in i vårt spel. Många av dessa nya spelare är av kategorin spelare som kan ha stor betydelse för laget och prestationen. Hur lång tid det tar för dessa killar att acklimatisera sig till den svenska basketligan vet vi inte idag men säsongen är lång och vi är övertygade om att vi har ett lag som verkligen kan vara med och tävla.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Brandon Taylor är ett frågetecken i Jämtland. Däremot är Antto Nikkarinen redo att göra debut.

Inga skador att rapportera från Nässjö.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland genrepade med att förlora borta mot Uppsala med 77-70.
* Nässjö föll borta mot Norrköping i sitt ligagenrep, 86-61.
* Jämtland vann tre av fyra möten mellan lagen i fjol.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget