Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Segrar för Norrköping och Södertälje

Två träningsmatcher spelades under tisdagen. I Stadium Arena tog Norrköping Dolphins emot Nässjö Basket och i Täljehallen gjorde Södertälje Kings och Uppsala Basket upp.

Norrköping ger sig en betydligt bättre start på matchen än senast lagen möttes i fredags, och man skaffar sig flera öppna lägen från, framförallt, trepoängslinjen. Fasansfulla 9-22 senast blev till 18-14 istället efter första perioden.

Norrköping öppnar den andra med en run på sju snabba innan Nässjö lyckas peta i sina första två efter nästan fyra minuter. Mitt i perioden går matchen i stå och det blir inte mycket gjort från något av lagen, men Nässjö kan dock närma sig, efter att ha varit tolv poäng ner, och vid 31-26 kallar hemmalagets tränare Adnan Chuk timeout. Norrköping vinner perioden med 18-16 och är sex upp, 36-30, i halvtid.

Bra inledning även i tredje perioden då Norrköping snabbt gör 8-2 och Nässjö-tränaren Felix Alonso tar timeout, som dock inte ger någon direkt effekt och hemmalaget sänker ytterligare fem poäng till 49-32 efter halva perioden. Norrköping är förkrossande överlägsna och ny timeout från Nässjö vid 58-34. Norrköping vinner perioden med hela 31-16 och är 21 poäng upp, 67-46, inför sista tio.

Åter en bra inledning från hemmalaget i den fjärde perioden då man snabbt gör 9-3 och det är givetvis ”game over”. Norrköping vinner även den avslutande ronden med 19-15 och hela matchen med 86-61.
– Vi gjorde en bra insats trots att vi hade Johnell Smith sjuk och Danne Nilo skadad vilket gjorde att vi i stort sett bara kunde rotera på åtta spelare. Vi håller uppe en bra intensitet och hade ändå bara åtta turnovers vilket bidrog till att vi kunde vinna ganska enkelt. Nu ser vi fram emot den sista träningsmatchen på fredag hemma mot Jämtland innan basketligan drar igång nästkommande fredag den 6 oktober då vi tar emot Umeå, säger hemmalagets tränare Adnan Chuk.

Felix Alonso, tränare i Nässjö:
– Jämfört med matchen i fredags gjorde vi en klart blekare insats då vi inte stod upp ordentligt i framförallt defense, samtidigt som vi gjorde för många turnovers. Vi har lite att jobba på men vi ser fram emot premiären borta mot Jämtland uppe i Östersund den 6 oktober.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Matchfakta:
Norrköping–Nässjö 86–61

(18–14, 18–16, 31–15, 19–15)
Poäng, Norrköping: Gerry Blakes 18, Abdou Medjedoub 17, Mikael Lindquist 16, Joakim Kjellbom 12, Tyrell Green 9, Edvin Stark 5, Tim Schüberg 4, Nils Johansson 3, Fredrik Larsson 2.
Nässjö: Isaiah Johnson 17, Thomas Tshikaya 11, Angelo Griffis 10, Kristian Heder Ternell 6, Sango Niang 6, Daniel Eliasson 4, Mantas Griskenas 4, Karim Wazzi 3.

* * * * *

En pigg start av Södertälje Kings gjorde att man kunde besegra Uppsala Basket med 87-80. Efter imponerande 34-14 i öppningsperioden spelade Uppsala upp sig och inför slutperioden var hemmalagets ledning nere i åtta poäng. Men Södertälje, anförda av nyförvärvet Tobias Borg, 27 poäng, kunde hålla undan och knipa segern. Axel Nordström sköt i 22 poäng för Uppsala.

Efter matchen stod det klart Södertäljes amerikan Derrick Wilson får lämna laget.

Matchfakta:
Södertälje–Uppsala 87–80

(34–14, 21–18, 8–23, 24–25)
Poäng, Södertälje: Tobias Borg, 27, Adam Ramstedt, 15, Toni Bizaca, 14, Valter Lindström, 13, Martin Pahlmblad, 8, Aaron Anderson, 4, Mario Blazevic, 3, Oskar Holm 3.
Uppsala: Axel Nordström 22, Anes Zekovic 12, Temjae Singleton 9, Richard Eriksson 8, Lukas Friberg 7, Mannos Nakos 6, Rhys Carter 6, Tobias Skyttevall 6, Alan Zekovic 4.

Dela inlägget