Fotograf: Montage

Amerikan med svenskrötter klar för Uppsala

Svensk-amerikanen Temjae Singleton, 23, har under helgen skrivit kontrakt med Uppsala Basket. Singleton med rötter från Sundsvall har varit i Uppsala på besök flera gånger. Nu ser han fram emot att äntligen få spela i Sverige.

– Jag var exalterad när jag skrev kontraktet. Jag ville spela i Sverige under mitt år som rookie, men hamnade i Mexico. Så nu är jag glad att jag hamnat här. Jag har alltid älskat staden, säger 23-åringen i ett pressmeddelande.

Singleton berättar vidare att han känner Lukas Friberg och Axel Nordström sedan innan och att han trivs mycket bra i laget.
– Den största utmaningen för mig som spelare det här året kommer bli att anpassa mig till spelstilen. Europeisk basket är helt annorlunda än den amerikanska basketen. Vi har inte heller ett jättelångt lag så det blir en utmaning för oss också.

23-åringen kommer spela forward men kan spela på flera positioner och han själv känner att han kan bidra med sitt skytte och mångsidighet. Uppsalas tränare Kevin Gaines kommenterar nyförvärvet så här:
– Med Temjae så blir vi djupare på forward positionen. Han kan både spela 3:a och 4:a, har ett bra skott och är en väldigt aktiv spelare som kommer hjälpa oss i försvar.

Under fredagen blev det också officiellt att Mannos Nakos återkommer till Uppsala efter en säsong i Djurgården Basket.

Dela inlägget