Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Rozzells plan: Involvera lagkamraterna mer

Brandon Rozzell var poängbäst med 20 senast – men är inte nöjd med sin insats. I kvällens returmöte med Antwerpen vill han lyfta sina lagkamrater, och BC Luleå, till seger.
– Jag måste också hjälpa killarna att göra poäng, säger Rozzell.

Under tisdagen förlorade BC Luleå säsongens första tävlingsmatch. Det var Champions League-kval och förlustsiffrorna i rond ett skrevs till 79-81. Men redan ikväll torsdag, närmare bestämt klockan 20.30, får BC Luleå chans till revansch.
– Det var inte den bästa matchen vi spelat. Vi förlorade med två poäng men det är resultatet över åtta perioder som räknas. Nu måste vi gå in och vinna med fyra-fem poäng och det tror jag att vi är kapabla till, säger guarden Brandon Rozzell.

Rozzell var poängbäst i hela matchen med sina 20 senast. Men i returmötet på bortaplan vill han bli bättre på att involvera sina lagkamrater offensivt.
– Jag spelade inte så bra. Jag var okej men jag vill vara en bättre ledare och bättre pointguard för mitt lag. Se till att mina lagkamrater får bra lägen. Jag vet att jag kan göra poäng när jag vill – men jag måste också hjälpa killarna att göra det, säger Rozzell.

Vad förväntar du dig av matchen?
– Att vi möter ett bra lag som kommer ut och spelar hårt. Det är en fin arena och bra fans här nere. Vi måste bara fokusera på BC Luleå. Om vi gör det, spelar med hög energi och delar med oss av bollen så vinner vi.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget