Fotograf: Montage

Frank förlänger med Umeå

Nu är det klart att Umeås egen tusenkonstnär Albin Frank, förlänger sitt kontrakt med Umeå BSKT.

– Albin är en kämpe som man alltid kan lita på. Jag ser fram emot att se honom spela i år och hoppas att han får gå skadefri genom hela säsongen, säger Umeås sportchef Luca Romano till klubbens hemsida.

Under förra säsongen missade Albin många matcher på grund av en efterhängsen fotskada. På de 15 matcher Albin spelade hade han ett snitt på 28 minuter, fyra poäng och tre assist.

Albin som har spelat med Umeå sedan han återvände hem 2012, när satsningen på att ta ett lag till Basketligan startade, har tidigare representerat med Umeå Virtus i Basketettan och Sundsvall Dragons i Basketligan där han var med och tog SM-guld 2011. På meritlistan finns även ett SM-silver i streetbasket som han tog tillsammans med André Nilsson.
– Jag ser verkligen fram emot den här säsongen. När jag fick klartecken från min läkare att spela var det lätt att säga ja efter att min arbetsgivare Eitech gått in som personlig sponsor för mig, säger Albin Frank.

Umeås tränare Jesper Gustavsson:
– Albin är en lojal kille som alltid vill lagets bästa. Han har varit med hela vägen från division 2, en lång och trogen tjänst så att säga.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget