Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Kulturbärare förlänger med Umeå

Idag blev det klart att Egal Saleman, 29, fortsätter ytterligare en säsong i Umeå BSKT.

– Egal är viktig för oss, både som spelare men även som kulturbärare för basketen i Umeå, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Umeå-profilen Egal Saleman kännetecknas av ett stort engagemang och hjärta. Hans engagemang märks tydligt även utanför planen där hans politiska engagemang vuxit med åren. Egals stora hjärta märks även när han engagerar sig i barnen som han möter när Umeå BSKT närvarar vid basket-sammandrag för barn.

Under förra säsongen med Umeå BSKT snittade Egal 26 minuter, 10.4 poäng, 3.5 returer och 1.5 assist på 34 matcher.
– Jag är glad att Egal har skrivit på. Han är en bra spelare som har varit med på resan från start upp till ligan. Han bidrar med rutin efter sina dryga tio år som professionell spelare vilket är viktigt i och med den unga trupp vi har i år.

Umeå BSKT har nu tio spelare under kontrakt inför säsongen 2017/18.

Dela inlägget