Fotograf: Montage

Grekisk talang klar för Umeå

Efter tre säsonger i grekiska högstaligan väljer den grekiska talangen Alexandros Varytimiadis, 23, att flytta till Sverige för att spela med Umeå BSKT.

– Det ska bli väldigt intressant att se en så pass ung och hungrig grekisk spelare i Sverige. Han är en väldigt väl skolad har erfarenhet av spel ifrån en av de bästa europeiska ligorna, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till klubbens hemsida.

Alexandros Varytimiadis inledde sin professionella karriär som 18-åring med PAOK BC där han började spela med lagets ungdomsakademi som 14-åring. Han var utlånad till Filippos Veroias i den grekiska andraligan säsongen 2013/2014 innan han skrev på ett treårskontrakt för Trikala i grekiska högsta divisionen A1 sommaren 2014. Nu är han klar för spel med Umeå BSKT och har skrivit på ett 1+1-årskontrakt.
– Alexandros är en lagspelare till 100%. Han är en väldigt rörlig forward som är mångsidig och kan spela på många positioner. Han läser spelet väldigt bra och positionerar sig oftast rätt vilket märks i hans returtagning på båda sidorna av planen, säger Trikalas tränare Giannis Kastritis.

Umeås sportchef Luca Romano:
– Han är en lagspelare som beskrivs som en kämpe och som hyllas av tidigare coacher för sitt spelsinne och kämparglöd. Alex har gjort sig känd i Grekland för att han kan ändra tempot och momentum i matcher genom sitt hårda arbete defensivt vilket är precis vad vi letat efter.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget