Fotograf: Montage

Explosiv guard till Umeå

Umeå BSKT fortsätter presentera nya spelare. Senast i raden är en svensk hemvändare som närmast kommer från spel i Kanada.

Rami Ghanem är en 23-årig pointguard från Norsborg, söder om Stockholm. Rami började spela basket i Botkyrka Basket vid tidig ålder och sedermera med Fryshuset under ungdomsåren.

Som 18-åring debuterade han i förbundsserien med BG Fryshuset i Basketettan södra. Där spelade han under två säsonger för att sedan representera Stockholmpolisens en kort sejour innan flyttlasset gick till Huskvarna och spel med Brahe Basket. Resten av den säsongen, 2014-2015, snittade Rami 19.5 poäng och 3.5 returer på 14 matcher.

Den explosiva pointguarden utmärkte sig med sin fysik och kvicka bollhantering. En kombination som fortfarande gör Rami till ett ständigt hot när han går mot korgen och kan skapa ytor för sina medspelare
– Jag är en lagspelare även om jag tycker om att attackera korgen hårt och tar kontakten. Jag vill vinna och det är enklare att göra det tillsammans än som individualist, säger Rami Ghanem och fortsätter:
– Framför allt gör jag det coachen ber mig om. Vill han att jag ska spela stenhårt försvar 40 minuter så spelar jag stenhårt försvar och fokuserar på det. Vinsten är det viktigaste och inte vilka stats jag som individ har.

23-åringen utmärkte sig snabbt i Kanada och CCAA men drabbades tyvärr av skada och missade nio grundseriematcher under hans första säsong 2015-2016. Rami snittade under förra säsongen med Keyano Huskies 17.0 poäng och 5.5 returer med en skottprocent på 40% från golvet och 30% bakom trepoängslinjen.
– Rami är en stark spelare som vi hoppas kommer leverera vad vi vill se nu, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Rami är redan på plats i Umeå och tränar med klubben.
– Vi har fått mycket bra referenser på Rami och vi gillar det vi har sett på film och vad han visat så här långt. Vi får värdera honom tillsammans med de andra killarna och skapa den bästa sammansättningen av laget efter tryouten, säger Luca Romano, sportchef i Umeå BSKT.

Dela inlägget