Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Sverige skrällde i Bosnien

Sveriges herrlandslag stod för en mycket gedigen insats i VM-kvalet när man under lördagen på bortaplan besegrade gruppfavoriten Bosnien med hela 88-72.

Det var inte många som trodde att förbundskapten Vedran Bosnic och hans mannar skulle resa sig efter de svaga insatserna mot Armenien och Slovakien tidigare i veckan. Men det svenska laget gjorde en helgjuten insats och bortsett från de första minuterna av matchen, så var det Sverige som dikterade villkoren på planen och vann fullt rättvist med 88-72.

Poängbäst i det svenska laget blev Thomas Massamba på 20 poäng, följt av Marcus Eriksson, 15 och Nick Spires, 14.
– Jag är otroligt stolt över laget. Vi gjorde en perfekt match, säger Vedran Bosnic till Sportbladet.

Nu väntar två mycket spännande matcher på hemmaplan i veckan som kommer, båda spelas i IFU Arena, Uppsala. Först på onsdag 16/8 mot Armenien och sedan avslutar Sverige VM-kvalet mot Slovakien på lördag 19/8. Vinner Sverige båda matcherna är man definitivt klar för nästa kval till VM i Kina 2019.

Matchfakta:
Bosnien–Sverige 72–88

(23–23, 13–21, 19–20, 17–24)
Poäng, Sverige: Thomas Massamba 20, Marcus Eriksson 15, Nick Spires 14, Viktor Gaddefors 13, Martin Pahlmblad 8, Tobias Borg 6, Adam Ramstedt 6, Jonathan Person 2, Alexander Lindqvist 2, Carl Engström 2.

Dela inlägget